Priroda – naša najveća inspiracija

Ukrasni kamen nove generacije Ukrasni kamen nove

Kako imitirati nešto što je potpuno čisto i savršeno u svojoj srži? Na koji način proizvesti i dobiti istinski osjećaj koji je od iskona vremena jedinstven i poseban? Kojim metodama izvući iz prirode ono najbolje i najkvalitetnije? To su pitanja koja su oslonac naše filozofije.

Nedavno smo bili pisali o prednostima i kvalitetama ukrasnog kamena. Iako će prirodan kamen uvijek biti poseban građevinski i dekorativni materijal, danas se sve više približavamo visokim standardima koje nam je priroda nametnula.

Od samih početaka specijalizirane proizvodnje, u Rustik Kamenu vodimo se inspiracijom iz same srži prirode. Sve što vidimo oko nas i sve što doživljavamo u našoj neposrednoj blizini uzimamo kao potencijalnu ideju i nit vodilju za novim dostignućima. Stvoriti novo, a ne samo proizvesti staro i provjereno.

Priroda je od početka naša glavna inspiracija. Sve što smo stvorili i sve što ovoga trenutka stvaramo, počiva na principima prirodnih materijala i čistih odlika prirode. Težimo samo najboljemu, zato smo uzeli prirodu kao našeg najsnažnijeg suradnika.

Samo najbolje iz prirode

Bez obzira o kojem je ukrasnom kamenu riječ, uvijek se vodimo jednostavnom filozofijom – samo prirodni osjećaj iz prirodnih materijala.

Proučavajući strukturu, kvalitetu i dinamiku prirodnih materijala, pomno smo odabirali samo one koji u potpunosti omogućavaju iskonski prirodni osjećaj. Bitno nam je da koristimo samo one materijale koji osiguravaju snažna svojstva naših kamena, kako bi se mogli nositi s atmosferskim i vremenskim izazovima.

venetto

Dugo smo istraživali i tražili samo najbolje komponente, te smo konačno našli dobitnu formulu. Korištenjem vrhunskog cementa, provjerenog pijeska te laganog prirodnog agregata, dobiveni ukrasni kamen pokazuje odlična fizikalna svojstva i jaku elementarnu otpornost, te je dugoročno isplativ na svim površinama, bilo unutarnjim ili vanjskim.

Samo za taj (prirodni) osjećaj

Znajući da je najjači adut prirornog kamena upravo njegov iskonski reljef, Rustik ukrasni kamen specijalizirano je rađen po principima prirodnog kamena. Kako bi postigli visok stupanj vjerodostojnosti našeg kamena, pobrinuli smo se da svaki naš kalup sadrži veliki broj brazdi, udubina i kanalića. Tako smo dobili i najsitnije detalje koji su istovjetni s prirodnim kamenom u svakom aspektu.

Dovoljno je samo jednom proći dlanom po Rustik ukrasnom kamenu kako bi se osjetilo sve taktilno bogatstvo detalja. Baš poput prirodnog kamena, svaki Rustik kamen (bilo da govorimo o Monte ili Garda modelu) osigurava potpuni prirodni osjećaj reljefa.

forum

Također, bitna karakteristika prirodnog kamena jest njegova neproporcionalnost i raznolikost oblika. Kada bacite pogled na bilo koju kamenu zgradu, vidjet ćete zidove sastavljene od niza kamenih elemenata raznih oblika, ali stavljenih na točno određeni način tvoreći funkcionalni mozaik.

Zato smo stvorili ukrasni kamen poput Rustik Castella koji svojim raznovrsnim oblicima i veličinama elemenata savršeno imitira prirodno sagrađen zid.

Sve palete boja ukrasnog kamena

Svaki se prirodni kamen svojom bojom stapa u svoje okruženje, stvarajući tako savršeni sklad i ravnotežu prostora. Naravno, to je proces koji se odvija kroz duga vremenska razdoblja, i potrebna je sinergija mnogih prirodnih procesa da bi poprimio trenutačnu boju.

Kako bi naš ukrasni kamen poprimio prirodnu boju, koristimo postojane boje na bazi mineral-oksida koje se odlikuju dugovječnošću i trajnošću. Nadalje, svaki pojedinačni ukrasni kamen ručno je bojan, pazeći na gradaciju boja i nijansi. Tako dobivamo seriju proizvedenih kamena gdje je svaki komad jedinstven i osobit svojim oblikom, bojom i teksturom.

Prilikom proizvodnje koristimo šest osnovnih boja koje se mogu miješati u različite varijante. Sve naše boje s vremenom dosežu onu željenu prirodnu patinu, sve one sjene i tamne nijanse koje se uvjerljivo vide na svakom prirodnom kamenu.

Mnogi naši kameni dobivaju efekt hrđe ili mahovine, izgledajući kao da su stoljećima stari. Kada koristite ukrasni kamen takvih boja, primjerice Rustik opeke, rezultat je neodoljiv osjećaj bajkovitosti i starine.

garda

Za sve one modele koje se fugiraju, omogućili smo i identične prirodne boje za svaku pojedinačnu masu za fugiranje, kako bi stvoreni mozaik ukrasnog kamena dobio svoj prirodni štih koji se može vidjeti na skoro svakoj staroj povijesnoj zgradi, kući ili zidu izgrađenom od kamenih elemenata.

Ukrasni plodovi višegodišnjeg rada

Puno smo godina uložili u proučavanje i eksperimentiranje da bi u konačnici došli do današnjih vrhunskih rezultata. Vodeći se isključivo prirodom oko nas, gledajući ponašanje i kvalitete prirodnog kamena, danas ekološki proizvodimo ukrasni kamen visokog ranga kvalitete, ali i istinske prirodne vjerodostojnosti.

Znajući da se tajna prirode krije u malim detaljima, ali i u njenim neodoljivim nesavršenostima, svaki naš ukrasni kamen pomno je rađen, bojan i tretiran pojedinačno. Tako našim kupcima osiguravamo jedinstven proizvod koji osigurava monumentalnost i otmjenost za svaki prostor, svaki dom, svaku podlogu.

Kvaliteta i šarmantnost prirode je dosegnuta u velikom stilu. Priuštite taj isti stil i Vašem domu.