PITAJTE NAS!

Ukoliko niste pronašli odgovor ili informaciju koja vas zanima, slobodno nam se obratite putem maila na info@rustik-kamen.hr ili nas nazovite na +385 1 345 00 54

Vjerodostojnost. To je najvažnija značajka Rustik kamena i najuvjerljiviji razlog zašto toliko veliki broj arhitekata, građevinara i vlasnika kuća odabire Rustik kamen. kalupi se izrađuju specifičnim procesom te stvaraju palete prirodnih boja koje imitiraju sve nijanse pravoga kamena. Toplina i bogatstvo Rustik kamena stvara jedinstvene prostore trajnosti, romantičnosti i ljepote; izvana i iznutra. Najvjerodostojniji dekorativni kamen. Samo od Rustik kamena.

Umjetni dekorativni kamen je kamen proizveden iz kalupa prirodnog kamena. Zbog korištenja laganih materijala, lakši je od prirodnog kamena, pa se može postaviti na svaku čvrstu podlogu uz pravilnu pripremu. Cjenovno je pristupačniji, lakši za postavljanje i jednostavniji za održavanje.

Rustik kamen je otprilike za trećinu ili upola jeftiniji od postavljanja prirodnoga kamena. Zahvaljujući tome što je lagan nisu potrebne zidne spone ili uporišta. Faktor otpada kod umjetnog kamena je približno 5%, za razliku od 25% ili više kod prirodnog kamena.

Rustik kamen može se postaviti na svakoj strukturno čvrstoj površini uz primjerenu pripremu. Odgovara gotovo svakom tlocrtu – malom ili velikom, unutarnjem ili vanjskom, novim stambenim ili trgovačkim zgradama te kod adaptacija. Za nadahnuće pogledajte našu inspirativnu galeriju.

Osposobljenim je postavljačima, s iskustvom u postavljanju umjetnog i prirodnog kamena, postavljanje Rustik kamena vrlo jednostavno i lagano. Međutim, općenito govoreći, postavljanje zahtijeva znanje i osnovno razumijevanje. Postupak instaliranja korak po korak možete pronadi na našoj web stranici na kojoj ćete pronaći podrobne upute, ili nas slobodno nazovite na +385 1 345 00 54

Ne. Rustik kamen oblikovan je od tisuća kalupa i za svaki se model kamena može očekivati otprilike 10 metara kvadratnih teksture koja se ne ponavlja. Uz to, patina na Rustik kamen se ručno nanosi što jamči da ne postoje dva posve jednaka kamena.

Približno 25 do 40 kg/m2. Rustik kamen smatra se prijanjajudim umjetnim dekorativnim kamenom jer teži manje od 65 kg/m2.

Temeljnom je bojom obrađena čitava površina, a kamen se, nakon što je odliven, premazuje trajnim pigmentima mineralnog oksida i upija ih. Shodno tome, boja postaje sastavni dio kamena. Nema zamjetnih promjena u boji nakon godina izloženosti vremenskim uvjetima.

Kao i kod svakog drugog građevnog materijala, ljepotu proizvoda uvelike naglašava način na koji je postavljen. Model, boja i završno fugiranje svakako su važni čimbenici o kojima treba razmisliti. Prije instalacije, uvijek je najbolje najprije napraviti probnu ploču sa željenim estetskim izgledom.

Od 10 do 20 m2 dnevno. Razlike ovise o tipu kamena koji se koristi i iskustvu osobe koja to postavlja. Model Quick ledge, na primjer, koji se prodaje u pločama od 10 cm, jednostavno se postavlja i dnevno se njime može prekriti i do 20 m2. S druge pak strane, modeli s nepravilnim oblicima i u različitim veličinama postavlja se otprilike 6,5 do 7,5 m2 dnevno.

Rustik kamen se prodaje u prodajno izložbenom prostoru na adresi Oreškovićeva 1a, Zagreb. Kontakt podatke potražite OVDJE.

Rustik kamen nudi uslugu montaže kojom ostvarujete 2 godine garancije.

Ne. Testiranja Rustik kamena u laboratorijima pokazuju 0% zapaljivosti i 0% dima. Može se postaviti kao pročelje kamina i iza peći. Preporučuje se da proizvod držite najmanje pola metra od izravnog plamena.

Rustik kamen u skladu je sa svim primjenjivim građevinarskim zakonima. Primjerak Tehničkih podataka Rustik kamena dostupan je na upit u našem salonu.

Ne preporučuje se upotrebljavati ga ispod razine vode u bazenu, fontani ili ispod nagiba. Preporučljivo je koristiti visokokvalitetnu zaštitu na područjima gdje bi kamen mogao biti izložen čestom izlijevanju vode.

Napomena: Zaštita može utjecati na boju kamena i stvoriti sjaj. Uvijek najprije isprobajte na malenoj površini.

Ovdje na našoj web stranici ili porazgovarajte sa svojim lokalnim distributerom kako biste saznali više o mnogim nadahnjujućim i tehničkim svojstvima koja čine Rustik kamen najvjerodstojnijim dekorativnim kamenom na ovim područjima.

Od 1,5 do 5 cm, ovisno o teksturi.

Iza kamena će biti otprilike 0,5 do 1,0 centimetara ljepila. Na primjer, ako je profil vašega kamena debljine 4 cm, možete očekivati ukupnu debljinu od podloge do pročelja kamena oko 4,5 do 5,0 cm.

Primjena na horizontalnim površinama iznad glave nije poduprijeta evaluacijskim izvješćima ni građevinarskim zakonima. Molimo vas da provjerite postavljanje s kvalificiranim građevinarom i posavjetujete se s inžinjerom glede specifičnih pitanja dizajna vašega projekta. Postoje proizvođači ljepila koji će podržati uporabu svojih proizvoda pri takvim postavljanjima. 30-godišnje jamstvo Rustik kamena pokriva proizvodne nedostatke umjetnog dekorativnog kamena.

Postavljena težina varirat će ovisno ljepilu, metodi fugiranja i odabranom modelu. Kamen će težiti od 2,5 do 3,5 kg po kvadratnoj stopi. Kod standardne potrošnje ljepilo teži cca 1,5 kg, fug masa 0,5 do 1,5 kg. Ako vam je za projekt potrebna točno određena težina, preporučujemo da vam je procijeni inžinjer.

Da biste s kamena očistili prljavštinu ili druge čestice, najprije probajte sa običnom četkom mekih dlaka. Ako je potrebno, upotrijebite blago brusno sredstvo za čišćenje pomiješano s vodom ili otopinu octa i vode u omjeru 1:5. Dobro isperite čistom vodom kako biste uklonili sredstvo za čišćenje koje bi moglo ostati na kamenu. Nikad nemojte upotrebljavati električne strojeve za pranje, izbjeljivač, sredstva za skidanje boje ili bilo koje drugo sredstvo za čišćenje betona.

Kad se pojavi salitra, što se događa mnogim zidarskim proizvodima, ona je obično posljedica protoka vlage kroz sloj kamena. Jednom kad vlaga izbije na površinu, ona isparava, i za sobom ostavlja otopljene soli u obliku kristalne prašine. Ta će prašina s vremenom nestati prirodnim putem ukoliko se ukloni izvor vlage ili dovede pod nadzor.

Ako želite očistiti salitru: Salitra se može ukloniti otopinom octa i vode u omjeru 1:5. Nanesite je mekom četkom i dobro isperite čistom vodom.

Rustik kamen ne treba premazivati. Ako ga odlučite premazati zbog dodatne zaštite, koristite samo penetrirajući propusni premaz na bazi silana ili siloksana.

Napomena: premaz može djelovati na boju kamena i stvoriti sjaj. Uvijek najprije iskušajte na malom području.

Na mnogim područjima, Rustik kamen se smatra zaštitom od grafita. Mješavine boja i nejednake teksture našega kamena nisu najbolje platno umjetnicima grafita. Međutim, odlučite li nanijeti prevlaku protiv grafita, izravno se posavjetujte s proizvođačem proizvoda koji ste odredili ili kojega vam je izvođač radova dao na odobrenje. Postoje premazi na bazi uretana i voska za koje smo utvrdili da mogu oštetiti kamen ili izazvati da „požuti“, drugi mogu izazvati dodatno stvaranje kristalne prašine na površini kamena. Niti jednu vrstu premaza ne smijete upotrijebiti dok kamen nije na zidu najmanje 28 dana.

Krhotine se mogu popraviti pomoću našeg Pribora za popravljanje boje i jasnih uputa. Njih ćete dobiti ako nas nazovete na +385 1 345 00 54.

Dilatacije se mogu postaviti kako bi se ograničio učinak diferencijalnog pomicanja potporanja i moraju ih specificirati arhitekt, dizajner ili proizvođač dekorativnog kamena, tim redoslijedom. Mora se razmisliti i o pomicanju uzrokovanom promjenama temperature, skupljanjem i udaljavanjem.

Tretirajte svaki dio kao „posebnu“ instalaciju. Nemojte premošćavati dilatacije kamenom.

Kako bi se sačuvala otpornost na vremenske uvjete vanjskoga zida na kojemu su postavljeni kameni proizvodi, čvrst pokrov od nehrđajućeg lima i primjeren odvod trebaju biti postavljeni na svim završetcima i prodiranjima kamenog sloja. Tip željeznog pokrova i njegova lokacija moraju biti u skladu sa zahtjevima primjenjivog zakona.

Nisu potrebna uporišta niti temelji. Naš je proizvod prijanjajući i na zidu ga drži spoj ljepila i podloge.

Umjetni dekorativni kamen može se postaviti oko kamina prema našim standardnim uputama za postavljanje. Kamen mora biti najmanje 0,5 m udaljen od otvorenog plamena.

Kod postavljanja Rustik kamen proizvoda na temperaturi od 30 oC i više, treba slijediti naš regularni postupak postavljanja. Uz to preporučamo vlaženje podloge i kamena prije postavljanja kako bi se spriječilo brzo isušivanje ljepila. Pazite da je temperatura ljepila niža od 40 oC. Ako su podloga i kamen suhi kad ih stavljate, ljepilo se može naglo isušiti i kamen bi mogao otpasti.

Rustik kamen proizvodima testirana je izdržljivost na smrzavanje i habanje. Kao i kod svake druge ugradnje, ukoliko upotrijebite dobar premaz i tehnike skretanja vode, vaša će ugradnja biti uspješnija.

Umjetni dekorativni kamen može se postaviti na svaku strukturalno čvrstu površinu. Za sve aplikacije do visine od 5 metara, preporučamo da slijedite naše Upute za postavljanje. Savjetujemo da se posavjetujete s ovlaštenim građevinarom kod svakog projekta iznad 5 metara visine. Preporučujemo da provjerite lokalne građevinske odredbe kako biste saznali postoje li dodatni zahtjevi kod postavljanja dodatnog impregnacijskog prianjajućeg sloja.

Kontaktirajte službu korisnika Rustik kamena na broj +385 1 345 00 54.

CERTIFICIRANA PROIZVODNJA

Proizvodi koje isporučujemo u skladu su sa nacionalnim i međunarodnim propisima i normama

certifikati
certifikat eu igh ce