Elegantno novo ruho vinskog bara

Čarobni spoj Rustik opeke u hotelskom ambijentu

Luksuzni hotel Princess nalazi se u Jastrebarskom, a nudi spa i wellness centar s unutarnjim bazenom, saunama, fitness centrom i prostorijom za masažu. Ovaj hotel s 4 zvjezdice raspolaže i svojim poslovnim centrom, vinskim barom i restoranom, dok je trgovački centar Arena Zagreb udaljen svega 20 minuta vožnje.

Ova oaza luksuza i mira nastala je na krilima ideje buđenja Plešivičkog kraja i naglašavanja njegove ljepote i posebnosti; vina, gastronomije i ljudi. To je zdanje aristokratskog i odlučnog duha koje neodoljivo mami svojom raskošnom ponudom, od koje se ponajviše ističe vrhunska vinska karta, uz  pripadajući ambijent.

Upravo na tom mjestu, sjecištu ugode i enološkog hedonizma, našlo se mjesto za najbolji domaći dekorativni kamen. Kako se ipak ništa ne događa slučajno, elegantni i luksuzni duh hotelijerstva pronašao je svoje odgovarajuće ruho – dekorativni Rustik kamen.

Dekorativne opeke pune života

Kada krećete u projekt dekoriranja ili dizajniranja vinskog bara i restorana, morate imati na umu kakav ambijent želite stvoriti i što želite im ambijentom poručiti. Vinski bar je mjesto opuštanja, ali na otmjenoj razini, bez kompliciranja sa stilovima. Ako se još na to nadoveže hotelski restoran, rezultat jednostavno mora biti impresivan.

Budući da se radi o luksuznom i sadržajno bogatom hotelu koji velike snage polaže upravo na vinsku povijest svog kraja, znali smo kako budući ambijent mora odisati otmjenošću i elegancijom, ali na klasičan i rustikalan način. Vino i hrana, spoj je istančanog okusa i mirisa. U prvom planu  prostora je delikatna sinergija aroma. Baš zato ambijent se mora poklapati s predočenim iskustvom. Za uspješan spoj ova dva stremljenja odabrali smo našu provjerenu dekorativnu fasadnu opeku Anticu.

Opeke su dekorativni materijal s kojima se mora znati kako i gdje postavljati, pogotovo po pitanju arhitekture interijera i dizajnerskog stila. Svojim specifičnim izgledom, dekorativne opeke snažno pobuđuju tople osjećaje nostalgije i ugodnosti. Nadodajte tome i drvene konstrukcijske elemente, dobitna kombinacija je zagarantirana.

Kada uistinu želite dobiti onaj pravi, izvorni osjećaj kvalitetne starine, starine koja se uspješno nosi s vremenom, trebate samo slijediti prirodno lice materijala. Prirodne opeke su materijal dobivene od zemlje, te kao takve dolaze u svojoj čistoj, zemljanoj boji. Kako bi osjećaj dekorativne opeke bio identičan prirodnome, Rustik opeke svojim zemljanim bojama vjerno predočuju istinsku i klasičnu opeku.

Rustik dekoracija vinskog bara i restorana

Vinski bar je prostor posebne namjene, i zato je veliki naglasak stavljen na izbor materijala i osvjetljenja. Znajući da će svijetlo odigrati bitnu ulogu, odlučili smo se na prirodne, zemljane i klasične boje. Kad odličan dodatak, zatečeni drveni konstrukcijski elementi savršeno su pomogli da se opeke dodatno uklope o postojeći ambijent.

Visoki strop prostora, uz konstrukcijske stupove i lukove daju primamljiv osjećaj vinskog podruma kao i osjećaj ugodne intime. Ali također, ti elementi prostora odlična su podloga za dekoraciju kamenom.

Pravilno postavljen na podlogu, dekorativni kamen ima očaravajuću snagu transformacije, stvarajući bajkovitu vizuru na bilo kojoj podlozi. Rustik opeka Antica ima tu iskonsku snagu promjene. Svojim odlučnim i klasičnim karakterom, te oku ugodnim zemljanim bojama, opeka Antica očarala je sve prisutne u vinskom baru hotela Princess.

Novi ambijent, dobiven kombinacijom obloženih zidova i stupova/lukova, posjetiteljima i zaposlenicima predstavio je ponovno oživljenu prošlost, zapisanu u klasičnu rustikalnu opeku. Pravilno raspoređenim izvorima osvjetljenja, drvenim konstrukcijskim elementima, pomno odabranim stolovima te usklađenim parketnim podom, vinski bar dobio je pravu estetsku poslasticu.

Kao da ste neočekivano ušli u davno zaboravljenu utvrdu, tamo na ponoru pamćenja, gdje dotrajale ali snažne opeke odišu dobrodošlicom i ugodom.

 

opeka antica

Vinski bar i restoran hotela Princess klasičan je primjer kako Rustik dekorativne opeke Antica iz temelja stvaraju nezaboravnu vizuru. Ovisno o stilu i arhitekturi prostora, dekorativne opeke imaju neograničen i multifunkcionalan potencijal promjene.

U ovom slučaju to je bio profinjeni vinski bar, a u drugom to može biti Vaš dom ili poslovni ured.

Elegantne dekorativne opeke za svaki prostor

Rustik opeke Antica spadaju u klasične dekorativne opeke koje kontinuirano zrače svojom elegantnošću i profinjenošću.

Kao što samo ime kaže, dekorativne opeke Antica zazivaju antikni osjećaj jednom kada se apliciraju na površinu. Svojom debljinom od svega 3 centimetra, opeke Antica lagane su i prozračne, jednostavne za postavljanje i održavanje u svim uvjetima.

Bez previše razmišljanja i dilema, dopustite da Rustik provjerena formula obavi svoj posao. S obzirom na sve stilove uređenja i modne trendove, klasika uvijek ostaje nepobjediva.

Nazovite nas danas i osigurajte si Vaš dašak klasične elegancije!