Bazeni – Čarobna igra vode i kamena

Dragulji luksuznog odmora Rustik kamen

Zavučeni u hlad sobe ili ureda, uz lagano brujanje upaljenih klima uređaja, jasno nam je da ljeto tek počinje sa svojim trikovima. Užareni asfalt počinje isijavati vrućinu dok se gradom širi miris suhog zraka. U žaru ljeta, svatko na svoj način traži spas u osvježenju.

Ljeto nam se vratilo, i kao uvijek, službeno otvarajući sezonu boravka na otvorenom. U potrazi za osvježenjem, neki od nas spas će naći u ugodnoj temperaturi vode, u bazenu, negdje daleko od vruće, gradske vreve.

Kao proizvođači dekorativnog kamena, godinama se bavimo uređivanjem bazena, bilo javnih ili  privatnih. Dekorativni kamen, posebice naše podne obloge, našle su se na mnogim projektima koji uključuju bazene, ponajviše one luksuznijeg tipa.

Kako kombinacija kamene teksture i vodene površine stvara poseban ljetni dojam, dopustite da Vam predstavimo neke naše ponosne dragulje.

Stapanje vode s dekorativnim kamenom

Iako i dalje na glasu kao luksuzni dodatak, bazeni postaju sve više pristupačniji široj publici. Različitih dimenzija i oblika, stila i imidža, bazeni pružaju nevjerojatan osjećaj smiraja i relaksacije,  čak i ako se samo odlučite na doručak u neposrednoj blizini jednog. Ima nešto smirujuće u šuškanju i žuborenju vode, a ima i nešto iznimno kada zaronite u osvježavajući, plavi pokrivač.

Podne obloge i dekorativni dodaci, zahvalan su detalji koji svojim autentičnim kamenim osjećajem mogu nezaboravno promijeniti izgled ne samo bazena, već cijele vanjske kamene terase ili unutarnje dvorane. Korištenjem dekorativnog kamena i podnih obloga, nastojimo bazen stopiti u širu sliku, imitirati prirodno okruženje ili pak pojačati luksuzni sjaj već postojećeg ambijenta.

Nevažno govorimo li o vanjskim ili unutarnjim bazenima, sportskim ili rekreacijskim, ukopanim ili nadzemnim, svi sadrže istu esenciju – esenciju elementa vode. Jednostavno, spoj kamena i vode je prirodan spoj, neraskidiva sinergija elemenata i materijala. Gledajući prirodu, uviđamo ovu međusobnu interakciju i prenosimo ju na površinu bazena.

prikaz dekorativnog kamena oko bazena

Kako bi odabrali najbolji kamen za bazen, potrebno je uočiti koji stil želimo postići. Staromodni ili moderni, luksuzni ili sportski. Također, odabir kamena, kao što su Rustik Castello podne obloge, pružaju reljefno bogatstvo koje se prirodno stapa s vodenom površinom, ostavljajući impresivan osjećaj uglađenog i elegantnog bazena.

Također, odabir točne boje ključan je faktor, stoga u ponudi imamo dekorativan kamen koji svojim prirodnim i izbalansiranim bojama govori više od tisuću riječi. Dovoljno ga je samo aplicirati na površinu, pa uživati u izvornom osjećaju kamena.

Kako bi Vam u ovim ljetnim danima približili neke od ovih navedenih ideja, donosimo Vam neke naše ponosne primjere gdje kombinacija kamena i vode govori sama za sebe.

Villa Sunrise Beauty (Samobor)

Na jednom od zelenih Samoborskih brežuljaka, nalazi se Villa Sunrise Beauty, samo desetak minuta od centra grada, potpuno uronjena u tišinu daleko od gradske užurbane buke. Ova Villa svojim bogatim sadržajem i programom nudi izniman, elegantan i miran odmor svojim gostima.

Prilikom uređenja bazena u Villi Sunrise Beauty, koristili smo Rustik Laveno podnu oblogu koju smo aplicirali u skladu s okolnim okruženjem vile. Pazeći na kontinuitet osjećaja, koristili smo laganu sivkastu boju našeg podnog kamena kojim smo obložili područje oko bazena, te pokrovnim kapama zaokružili male zidiće.

kamena podna obloga laveno

Laveno, kao četvrtasta podna obloga veće dimenzije, odlično se stopio s ambijentom bazena stvarajući osjećaj tihe i mirne kamenite oaze ispunjene vodom. Okolno raslinje i bilje dodatno je podiglo cjelokupni ambijent, naglašavajući izoliranost od gradske buke.

Dekorativna podna obloga Laveno, koja se toliko puta pokazala kao nositelj vanjskih prostora, ponovno ja zablistala na svoj najbolji način.

Vila Loki Luxury in Tradition (Lašići)

Na sjeverozapadu Istre, u malenom selu imena Lašići u neposrednoj blizini grada Poreča nalazi se luksuzna Vila Loki Luxury in Tradition. Na svojih 200 m2, ova vila pruža savršeno miran i udoban odmor, fokusirajući se na neodoljiv centralni bazen.

Prilikom uređenja projekta bazena Ville Loki, koristili smo sintezu dvaju naših dekorativnih kamena – fasadni kamen Terra, te podne obloge Castello.

Kako bi stvorili čaroban ambijent, kao da ste ostali začarani u malom kamenom zdanju, koristili smo izražajan Terra fasadni kamen kako bi što vjerodostojnije “oslikali” vanjske zidove koji okružuju bazen. Terra kamen prepoznatljiv je po svojoj jakoj teksturi, i kao takav, odmah ostavlja bez daha u onom pravom, rustikalnom smislu.

prikaz dekorativnog kamena oko bazena

S druge strane, Castello podne obloge su pravokutni elementi kojima smo obložili pod i okolni prostor bazena. Također, Castello sadrži značajnu teksturu i izdržljivost prirodnog kamena, stoga i ne čudi kako je ova kombinacija s Terra kamenom bila pun pogodak. Pazeći na kulturološki identitet samog mjesta, odabir baš ovih modela dekorativnog kamena bio je logičan, dok smo bazen   uokvirili u jedinstveno kameno ruho.

Ville Natura (Veprinac, Opatija)

Ville Natura naziv je za kompleks od pet profinjenih vila koje se nalaze u Veprincu, blizu Opatije. Potpuno okružene istarskom šumom, na granici Parka prirode Učka, ovih 1000m2 pružaju poseban i istančan odmor za svačiji ukus.

Dobivši zadatak da upotpunimo izgled i ambijent centralnog bazena, ali i dodatnog sadržaja, krenuli smo s dekoracijom našim pouzdanim Garda fasadnim kamenom. Za istančan ukus, istančan kamen, a Garda je upravo to.

Svojim duguljastim i raznolikim oblicima, stvorili smo zanimljivu interakciju apliciranih površina, donoseći onaj istinski dašak kamenog osjećaja. Rustik Garda fasadni kamen koristili smo za oblaganje vanjskih površina, posebice stupova i lukova koji okružuju centralno žarište zbivanja – bazen.

prikaz dekorativnog kamena oko bazena

Garda fasadni kamen, u skladnoj suradnji s drvenim gredama i prostranim podnim pločama, dodatno je naglasio kameni štih vanjskog prostora Villa Natura. Bazen, koji je sada obogaćen sa suptilnim detaljima Rustik kamena nemilosrdno privlači svojom rafiniranošću i senzualnim pogledom prema azurno plavom obzoru.

Rustik Kamen za ljetno osvježenje

Kamen i voda čarobna su kombinacija, pogotovo pri dizajniranju i projektiranju bazena i jacuzzija. Jednostavna prirodnost i surovost kamena savršeno odgovaraju lagano namreškanoj vodi, tom životno važnom elementu.

Kada govorimo o bazenima, osjećaj je najbitniji jer tada govorimo o relaksaciji i stapanju s unutarnjom tišinom. Iako pretežno kao sredstvo osvježavanja i rekreacije, bazeni su puno više od toga, pogotovo ako ih ukomponirate u cjelokupnu sliku vašeg posjeda i ambijenta.

Dekorativni kamen stoga može biti iznimno zahvalan i efikasan alat u suradnji s bazenima. Smionim i skladnim odlukama, od vašeg bazena možete brzo i jednostavno stvoriti dodatnu vrijednost malih, kamenih oaza koje ostaju skrivene od dinamičnog života i uzavrelih ulica.

Inspirirajte se našom ponudom dekorativnog kamena, i za ovo ljeto priredite Vašem bazenu potpuno novi, elegantni i luksuzni izričaj.