Rustik kamen predstavlja: Fasadna Opeka Urban

Novi trend urbanog dizajna rustik kamen

Dugi niz godina opeke iznova potvrđuju svoju funkcionalnu i estetsku pragmatičnost. Relativno malih dimenzija te jednostavne za korištenje i oblaganje, fasadne opeke su i dalje broj jedan dekorativni proizvod danas.

Rustik Kamen ima dugu tradiciju proizvodnje dekorativne fasadne opeke, posebno namijenjene za visoke dizajnerske standarde. Iako se većina opeka iskazuje u svom klasično prepoznatljivom obliku, moderno vrijeme polako nameće i nove smjerove.

U skladu sa suvremenim svjetskim trendovima u građevini, arhitekturi i dizajnu, ovog ljeta Rustik Kamen ekskluzivno donosi dva nova i suvremena modela opeke – opeke City i opeke Urban.

Prošli puta predstavili smo javnosti opeke City. Sada je vrijeme da isto učinimo i s opekom Urban.

Moderni spoj snage i osjećaja

Za uspješan razvoj poslovanja, bitno je pratiti svjetske trendove i pametno ih inkorporirati u vlastitu filozofiju posla. Zadnjih nekoliko godina svijet su preplavili moderni stilovi dizajna interijera koji se baziraju na suvremenim oblicima materijala, naglašenom taktilnošću te posebnice, modernim tonovima boja. Opeke Urban u potpunosti sadrže sve navedene moderne odlike.

Za razliku od opeke City (koju smo pobliže predstavili prošli put), opeke Urban nose ideju modernosti u drugom smjeru. Rustik Urban opeke kraća je (22 centimetara) uža (5 centimetara) te ima bogatu reljefnu strukturu.

Razlog tomu leži u želji da se slaganjem dobije istančan osjećaj fluidnosti; dinamike materijala koja naglašava pokretnost i živahnost urbanog stila života, kakvog nalazimo u gradskim i prigradskim sredinama.

Vodeći se imperativnom da stvorimo materijal koji u potpunosti ocrtava nove urbane osjećaje prostora, proizveli smo opeke Urban koje uspješno stvaraju most između klasičnog osjećaja ciglastog zida, te suvremenih urbanističkih poriva.

Cilj je bio stvoriti opeku koja spaja urbano i brzo s jedne, te luksuzno i suptilno s druge strane. I u tome smo uspjeli.

Tako moderno, a tako klasično

Pažljivim promatranjem može se uočiti kako opeke Urban imaju znatno izražajniju površinu, posebno naglašenu svojim brazdama i borama, sitnim kanalima i žljebovima.

Bogatstvo detalja na površini opeke stvara vjerodostojan osjećaj prirodnog kamena, prirodnih materijala koji dolaze u svojim promjenjivim oblicima i nepravilnim teksturama. Dozirali smo količinu i omjer nepravilnosti kako bi dobili izvornost prirodnog kamena, ali s primjesama futurističkog osjećaja.

Kako bi dodatno pojačali dojam moderne Urban opeke, pomno smo koristili kombinaciju tonova sivkastih i prirodnih, zemljanih boja. Tako obojene, opeke Urban savršeno pašu u svaki moderan prostor, počevši od obiteljskog doma, radnog prostora, restorana, izložbenih galerija pa sve do kulturnih i znanstvenih institucija.

Brzo ćete uočiti da zidovi obloženi Rustik Urban opekom poprimaju odvažan i snažan izgled, po primjeru skandinavskog tipa uređenja interijera. Kombinacijom modernog namještaja, dekorativnih dodataka te igre s osvjetljenjem, opeke Urban preobrazit će svaku podlogu, stvarajući urbano ruho za sve predstojeće godine.

Pazeći na razvoj stilova uređenja, opeke Urban predvodit će budućnost dizajniranja prostora svojim klasičnim, a opet urbanim karakterom. Godine koje dolaze potpuno će se uklopiti s Urban opekama na Vašem zidu ili kaminu.

Fasadna opeka nove generacije

Fasadna opeka Urban istančano je dizajnirana kao dekorativna opeka novije generacije. Svojom postojanom suvremenom bojom i bogatom teksturom, modernizirati će Vaš prostor iz temelja.

Svojim kvalitetnim sastavom od prirodnih materijala, opeke Urban pružaju dugovječnu stabilnost i garanciju postojanosti. Baš kao i sve Rustik Kamen opeke, održavanje je veoma jednostavno – mokro ili suho čišćenje mekanom spužvicom i blagim detergentima.

Uz sve navedeno, fasadne opeke Urban ispitane su prema normi HRN B.D.8.11 i zadovoljavaju uvjete 50 ciklusa smrzavanja/odmrzavanja, te ne dolazi do ljuštenja, raspadanja i oštećenja.

Stoga, zakoračite u budućnost s Rustik Kamenom i iskusite suvremeni urbani stil i u Vašem domu.

Javite nam se i osigurajte Vaše opeke Urban već danas. Čekamo Vaš poziv!