Rustik predstavlja: Cobble podne obloge

Dekorativni kamen u službi Carstva Rustik

Rustik Cobble novi je model podnih obloga u našoj ponudi dekorativnog kamena. Na krilima ostalih noviteta ovog ljeta, odlučili smo obogatiti i naš izbor podnih obloga, uz sada već poznate Castello, Laveno i Forum modele.

Glavna ideja vodilja za dizajn novih podnih obloga bile su stare rimske magistrale i carski gradski pločnici koji su činili osnovu tadašnjeg najznačajnijeg carstva. Glatki, obli kameni oblutci pažljivo sastavljeni jedan pored drugog, činili su sve pozate cestovne poveznice širom stare Europe.

Uz carsku eleganciju, sve stare popločane ceste opstale su do današnjih dana, pokazujući mudrost i znanje starih majstora. Upravo tu, našli smo srž naših novih podnih obloga, našeg novog kamena Cobble.

Autentične do samog kraja

Gledajući Cobble podne obloge prvo što pada u oko je nekompromisna elegancija, kako oblika tako i boje. Po mnogočemu, Cobble podne obloge iskaču iz mora ostalih sličnih proizvoda na tržištu.

Mnogi klasični modeli podnih obloga dolaze u standardnim, pločastim modelima. Uz to, često su velikih dimenzija i robustnih oblika, kako bi bili u mogućnosti obložiti što veće površine.

S druge strane, Cobble podne obloge (ili opločnjaci) imaju zaobljeni, obli oblik glatke vizure. Oni su nepravilnog oblika i zaobljenih rubova, te manjih dimenzija nego klasične podne obloge. To ih čini potpuno praktičnima za popločavanje svih vrsta prilaza i staza, puteljaka, stepeništa, dvorišnih prolaza, pristupnih puteva, šetnica, područja oko bazena, roštilja i sjenica.

Za stvaranje vjerodostojnog osjećaja oblog podnog kamena, proizveli smo Cobble podloge izražajnije debljine od 6 centimatara. Tako dizajniran, Cobble model savršeno imitira prirodni kamen kojim su popločane brojne staze Rimskog carstva.

Baš poput starorimskih popločanih puteva, Cobble je namjenjen preciznom postavljanju elemenata kako bi zbijeni, jedan do drugoga, stvorili autentičan i elegantan dojam čvrste i povjesne staze.

Jednostavno, Cobble podne obloge elegantno su rješenje i dizajnerski dodatak za sve vrste eksterijernih ideja i koncepata.

Podne obloge za dugoročno uživanje

Kako bi popločavanjem vanjskih površina dobili najvjerodostojniji dojam kamenite staze, Rustik Cobble opločnjaci dolaze u tri temeljne, prirodne boje – smeđa, siva i bež boja. Svaka navedena boja ima svoju striktnu namjenu i stratešku funkciju.

Standardna siva boja savršeno odgovara tradicionalnom kamenom prilazu, dok bež i smeđa boja uvjerljivo dočarava rustikalnu, zemljanu pa čak i pustinjsku stazu. Sve tri boje idilično se poklapaju u kombinaciji s bilo kojim vrtnim dizanom, dodatno pojačavajući izgled cjelokupne okućnice.

Dakako, svi Rustik Kamen proizvodi, pa tako i podne obloge Cobble ručno su bojane i tretirane, osiguravajući dugotrajnost i stabilnost boja i nijansi. Kao bonus, s vremenom sve boje postepeno dobivaju svoju prirodnu patinu, potpuno stapajući dekorativni kamen u svoje okruženje.

Po pitanju konstitucije i strukture, ponosno napominjemo kako koristimo samo visoko kvalitetne materijale, od laganog betona do prirodnih agregata, kako bi dobili iznimno čvrst i otporan proizvod, a opet lagan za apliciranje i rukovanje.

Kako se radi o dekorativnom kamenu za većinski vanjsku namjenu, vodili smo računa o snažnoj otpornosti na sve atmosferske i ekstremne prilike. Tako možete bezbrižno uživati u Cobble popločanim površinama, bez obzira na sve tipove vremenskih uvjeta i godišnjih doba.

Odabranim komponentama osigurali smo i krajnje visoku izdržljivost Cobble podnih obloga na tlačnu silu. To znači da su Cobble podne obloge namijenjene za pješački promet, te za promet osobnih i laganih dostavnih vozila (pod uvjetom da se podloge apliciraju na armirano-betonsku površinu).

Također, održavanje podnih obloga veoma je jednostavno, te podliježe i mokrom i suhom čišćenju. Svakako preporučamo uporabu mekih, a ne žičanih četki.

Poslušajte Vaš vrt

Svakako je vrijedno spomenuti da se podne obloge Cobble savršeno poklapaju i kombiniraju s ostalim Rustik Kamen dekorativnim proizvodima, čineći intrigantnu i dizajnerski efikasnu sinergiju. Pazeći na pravila fugiranja i oblaganja, ovi opločnjaci u mogućnosti su stvoriti potpuno novi osjećaj i izgled Vašeg eksterijera, naglašavajući prirodnost kamenih elemenata u odnosu na ostatak okoliša.

Cobble podne obloge novitet su u Rustik Kamen asortimanu, namjenjene i za privatnu i javnu uporabu. Svojim nepravilnim, a opet oblim formama te prirodnim nijansama boja, brzo će pronaći svoje zasluženo mjesto u Vašem dvorištu, terasi ili okućnicama i šetnicama oko vrta.

Mnogi uspješni proizvodi temelje se na inspiraciji iz prošlosti, dokazujući kako su neke davne formule i danas uspješne. Uzevši u obzir utjecaj koje je Rimsko carstvo ostavilo na naše područje, odlučili smo iskoristiti ona najbolja tehnološka rješenja tog doba, i dodati im trunku naše osobnosti.

Tako su nastale Cobble podne obloge, spremne da svojim prirodnim bojama i oblim modelima pruže tradicionalni osjećaj dvorskog prilaza u Vašem vrtu ili pak jedinstveni pustinjski stil kućne staze.

Javite nam se i osigurajte vaše primjerke novog, carskog dekorativnog Cobble kamena još danas!