Fasadna opeka – Detalji za posebniji dom

Kako opekama obogatiti život Dekorativna opeka

Opeke su izuzetno zahvalan i efikasan element za dekoraciju svih prostora. Vjerojatno ste se i sami susreli s uspješnim rješenjima od opeke zadnjih nekoliko godina, što govori kako je njihova popularnost u porastu.

Državne i kulturne institucije, ugostiteljski i turistički objekti, poslovne zgrade i uredi, javni objekti, gradski stanovi i obiteljske kuće samo su neki od najčešćih primjera gdje opeka nalazi svoje mjesto.

Kao materijal za dekoraciju, fasadna opeka znatno podiže karakter prostora, neovisno koristi li se za centralno središte sobe ili kao dodatak koji nadopunjuje/ističe određeni dio prostora od ostalih sastavnih elemenata. Bez obzira govorimo li o rustičnom ili modernom dizajnu, gracioznost i kompaktnost zida od opeke definitivno podižu ambijent i osjećaj prostora.

Za uspješno postavljanje opeke, kao i za uspješnu realizaciju bilo kojeg projekta povezano s njom, donosimo neke od glavnih dizajnerskih ideja kako i gdje najefikasnije iskoristiti ovaj univerzalni i intrigantan element.

Promjena teksture u sobi

Mnogi dizajneri se koriste ovim trikom kako bi efektivno dobili na bogatoj teksturi sobe bez prevelikog ulaganja. Iako, nužno je imati solidno zidani zid kako bi se efekt postigao.

Selektivnim skidanjem gornjeg sloja žbuke jednostavno se izlaže strukturna opeka zida. Time se dinamika zida znatno mijenja u tren oka, a dobiveni efekti su toplina i novi karakter zida.

Igrom skidanja žbuke stvara se zanimljiva kombinacija boja i tekstura, gdje se opeka pojavljuje na strateškim mjestima. Naravno, ovaj efekt učinkoviti je na većim i masivnijim zidovima koji dopuštaju veliki prostor za igru ovom tehnikom.

Ako pak niste te sreće, bez brige – pregršt je izbora kod fasadnih opeka. Svakako predlažemo da bacite pogled na naše modernije hit modele kao što su opeke City i opeke Urban.

zidna opeka rustica

Stvaranje žarišne točke opekama

Postoje određena mjesta u sobi gdje se isprepliću različite aktivnosti većine ukućana. To je često i mjesto dužeg boravka, mjesto zabave i mjesto odmora i opuštanja. Ime tog mjesta je žarišna točka.

Dobro proučite vaš prostor i pokušajte pronići gdje je žarišna točka. Jednom kada ju definirate, fasadne opeke možete iskoristiti kao odlično sredstvo za dodatno isticanje ili smirivanje ambijenta, ako je točka prenaglašena.

Često su kamini upravo ta suptilna mjesta oko kojeg se ukućani najčešće druže i susreću. Također, kamini su odlična žarišna točka koja savršeno odgovara opekama, jer je rezultat uvijek pozitivan. Jednostavno ne možete promašiti s ovom kombinacijom.

Budući da su kamini istaknuti elementi, te elementi sobe koji se temelje na vatri i toplili, fasadna opeka kao materijal odlično se poklapa sa samom prirodnom funkcijom kamina.

Srećom, Rustik fasadne opeke rađene su u veoma tankim profilima, što omogućava efikasnu dekoraciju bez gubitka prostora i osjećaja, dok svojim tonovima boja pristaju na svaki kamin, svaku žarišnu točku.

Elegantni zid od opeke

Stara poslovica kaže: klasika uvijek ostaje klasika. Da je to istina, opeke to svakako potvrđuju. Klasični zid od opeke nikada ne izlazi iz mode, dok svojim impozantnim stilom podiže ambijent ma gdje god se nalazio.

Jedna od najznačajnijih karakteristika umjetne, fasadne opeke jest njena iznimna lakoća. Lagane i prozračne, dekorativne opeke mogu se primijeniti na svaku površinu, što omogućuje svakome da može posjedovati prekrasan motiv zidanog zida od opeke.

Antikni, rustikalni osjećaj ciglastog zida jedinstveni je motiv koji se uklapa svugdje, pa čak i u modernije stilove. Primjerice, današnji popularni industrijski stil pogotovo se oslanja na snagu i karakter zida od opeke.

model dekorativne opeke rustica interijer

Uz pametno korištenje ostalih materijala kao što su drvene grede ili police, te različiti izvori svjetlosti, zid od opeke stvorit će efektivan dojam svakog doma ili ureda. To se iznimno odnosi na opeke tradicionalnijeg izraza kao što su Antica i Rustica, koje svojim zemljanim bojama oživljavaju prostor u rustikalnom izdanju.

Snaga fasadne opeke

Fasadna umjetna opeka fleksibilna je po svom pitanju upotrebe. Jednostavno se uklapa svugdje iako neka mjesta kao da potajno vape za opekama. To se posebno slučaj s kuhinjama i podrumima.

Kuhinjski zidovi iznad pulta i štednjaka odlični su prostori za aplikaciju opekama. Nekoliko kvadrata dekorativne opeke u potpunosti mijenja stari, naviknuti izgled u tradicionalni otmjeni ili moderno poduzetni imidž.

Naravno, i kuhinjski otoci odlična su ideja za redizajn opekom. Stvorite potpuno rustikalnu i toplu kuhinju putem pravilnog odabira zidne opeke.

Druga prostorija koja baš kao da priziva opeku jest podrum. Mnogi dizajneri interijera vole kombinirati dekorativnu opeku kao vodeći element prilikom preuređivanja ili dizajniranja podrumskih prostorija. Opeka, pogotovo njena toplina, savršeno pristaje u prostorije bez prirodnog svijetla, pogotovo ako se dobro iskoristi izvor umjetnog osvjetljenja. Posebno su zahvalni vinski podrumi i radionice gdje opeke iz temelja podižu ambijent.

opeka antica

Opeka po opeka – palača

U moru odabira, Rustik Kamen fasadne opeke spadaju među naše najtraženije i najpopularnije produkte. Kako se trudimo proizvesti samo dekorativni kamen najvjerodostojnijeg izgleda, naše opeke vjerno prenose izvoran, prirodan osjećaj zemljane i pečene opeke na svaki zid.

Opeke, pogotovo one dekorativnog tipa, svakodnevno su u porastu iz više razloga. Ekonomski su isplative, jednostavno se nanose na podlogu te najvažnije – svakom prostoru daju poseban, rustikalan i topao osjećaj.

Zato i ne čudi što fasadne opeke danas susrećemo svugdje, od ureda i tvorničkih hala pa sve do malih obiteljskih domova i zagorskih kleti.

Stoga, ako imalo razmišljate o Vašoj novoj kućnoj akviziciji, ne razmišljajte dalje od fasadne opeke. Tako je malo potrebno da se u potpunosti promjeni ambijent i unese novi život u uspavane prostore. Sada je najbolje vrijeme. Javite nam se i osigurajte si komadić životne elegancije.