Rustik Monte kamen na tronu elegancije

Životna inspiracija kroz dekorativni kamen

Od pamtivijeka kamen je temelj oslonac ljudske gradnje, nebitno što gradili. Postoji jedna suptilna, tiha i skoro skrivena veza ljudi i kamena. Možda tajna te veze leži u snazi i čvrstoći kamena, možda u njegovoj sirovoj robusnosti. Možda pak je tajna u osjećaju sigurnosti koji kamen pruža. Kako god bilo, kamen i čovjek u posebnom su odnosu otkako je svijeta i vijeka.

Odabrati dekorativni kamen znači odabrati čvrstu i stabilnu vizuru s kojom dugoročno boravite. Kameni ambijent svakako je moderan trend koji je u sve većem porastu, ali također, to je trend koji u biti nikada nije ni nestao. Kako tržište raste u svojim zahtjevima, tako u ponudi postoji široki spektar kamena, dekorativnog i prirodnog, kako bi se naše građevine dodatno ukrasile i nadogradile.

Naš Rustik kamen Monte najsjajniji je predstavnik robusnijih modela dekorativnih kamena. Sadržajno bogat i taktilno grub, Monte je dekorativni kamen koji sadrži sve odlike snažnog, planinskog i masivnog kamena.

Monte je također i jedan od naših najtraženijih modela.

Rustikalan osjećaj u svim situacijama

Dekorativni kamen Monte ovog je ljeta pokazao svoju svu raskoš kada je u pitanju dekoracija prostora kamenom. Vila Misto, luksuzna oaza mira i tišine u zagrljaju Primoštena, svoj istinski karakter oplemenila je upravo našim Monte kamenom. Zašto? Zato što Monte dekorativni kamen zadaje onaj čvrsti mediteranski i grublji dizajnerski štih. Svojom prirodnom profinjenošću zaokružio je moderno turističko zdanje i naglasio što sve može jedan dekorativni kamen napraviti u dizajnerskom smislu.

Dekorativni fasadni kamen Monte je masivniji model koji uvijek prolazi zapaženo, što zbog svoje figurativne masivnosti, što zbog svoje upečatljive boje koja se savršeno stapa sa svim obližnjim elementima. Monte kamen je kamen koji daje čar, zadnji magični dodir koji ostaje zabilježen.

fasadni kamen monte 40640

Svojom osobnošću, ovaj model fasadnog kamena izuzeto je prilagodljiv svim situacijama, i svim tipovima prostora. Počevši od skromnih i prostranih obiteljskih interijera, preko poslovnih ureda i konferencijskih dvorana, pa sve do impozantnih vanjskih zidova stambenih zgrada, fasadni kamen Monte uvijek ostavlja najsnažnije impresije.

Prilikom oblaganja podloge, veoma bitan faktor igra dinamika apliciranog kamena. Uzevši to u obzir, Monte kamen izradili smo u raznolikim oblicima raznih dimenzija, koji jednom aplicirani, ostvaruju iznimnu razinu dinamike na oblozi. Ovisno o tehnici fugiranja, ovaj efekt dinamike može se i dodatno naglasiti, ostavljajući podlogu u potpunom rustikalnom izgledu.

Uz to, poput svih naših dekorativnih modela, Monte fasadni kamen debljine je do 5 centimetara što iznimno pojednostavljuje i ubrzava proces rukovođenja i oblaganja.

Tajna kamena leži u prirodnim bojama

Proces dizajniranja Monte dekorativnog kamena od samog početka išao je u smjeru imitiranja grubljih kamenih blokova „izrezanih” iz samoga srca planinskih masiva, baš poput starih kamenih blokova koje nailazimo na starim, povijesnim građevinama.

Cilj je bio dobiti snažan i jak kamen većih dimenzija, ali da pritom ostane u svojoj biti elegantan i stilski privlačan oku. Spojiti grubu formu i elegantnu srž bila je glavna odrednica procesa stvaranja Monte fasadnog kamena.

Zato smo svu svoju maštu i raspoložive resurse uložili u raznovrsne oblike kalupa kako bi naši završni modeli stvarali savršen mozaik u prirodnom izdanju. Baš kao što imamo prilike vidjeti na starim dvorcima kako kameni blokovi međusobno savršeno surađuju, tako smo i mi htjeli stvoriti ne samo model kamena, već ukupno i kompaktno kameno tkivo budućih prostora.

zidna obloga monte 21340

Kako bi se dodatno približili tom cilju, znali smo da moramo uskladiti prirodu našeg kamena s odgovarajućom bojom. Naravno, glavnu inspiraciju našli smo opet u prirodi, gdje smo proučavali stare kamene građevine koje su pobijedile u bitci s vremenom, odolijevajući svim atmosferskim i fizikalnim izazovima.

Imitirajući patinu prirodnog kamena, stvorili smo široku paletu izražajnih i prirodnih boja za Monte dekorativni kamen koje pristaju na svaku površinu, svaki prostor i svaku građevinu. Pazeći na osjetljivu gradaciju boja, dobivene boje također pridonose osnovnoj dinamici aplicirane podloge. Baš poput izvornog planinskog kamena.

Dekorativni kamen koji ne pozna starost

Dekorativni kamen Monte iznimno je zahvalan model. Budući da spada u naše masivnije modele, Monte kamen veoma lako i brzo pokriva veće površine, stvarajući efikasnu kamenu glazuru u kratkom roku. Također, kako je pogodan za sve tipove prostora, lako se može kombinirati i s ostalim strukturalnim i dekorativnim elementima kao što su željezo, drvo, tkanina, staklo i slično. Baš zbog toga, fasadni kamen Monte podložan je za svaki stil uređenja.

villa misto

Primjenjivost u interijeru rasprostire se na sve unutarnje podloge i prostorije kao što su dnevne sobe, blagovaonice, kuhinje, spavaće sobe, pregradni zidovi i pultovi, hodnici i ulazni prostori, lođe,  podrumi i konobe, garaže i tavani, kamini, kuhinjski otoci, unutarnji stupovi, zidovi ispod prozora itd.

U svojoj eksternoj službi, fasadni kamen Monte zaslužan je za brojne fasade i pročelja, ulazne lukove, parapetne, potporne i ogradne zidove, kao i neizostavni dekoracijski kamen kod roštilja, sjenica, zidova na terasama i vanjskim stupovima.

Kako bi u konačnici ostvarili svoju dugovječnost, kamen monte (kao i sve naše dekorativne artikle) proizvodimo u otpornim i izdržljivim izdanjima, koja se uspješno nose sa svim poznatim vremenskim uvjetima, kao i s temperaturnim ekstremima.

Uspješnost građena na Monte kamenu

Monte dekorativni fasadni kamen posebno je tražen za ukrašavanje velikih, vanjskih površina kao što su fasade stambenih zgrada, vila, hotela i apartmana. Ali, svoju magiju ne skriva niti kada se primjenjuje u unutrašnjosti obiteljskih kuća, restorana ili pak suvremenih gradskih ureda.

Jednom apliciran na površinu, ovaj model Rustik kamena iz temelja transformira prirodu Vašeg prostora. Obogaćen suptilnom dozom elegancije i robusne profinjenosti, svaki oblik Monte kamena postiže svoj očekivani efekt potpune transformacije u kratkom roku.

Inspiriran poviješću, Monte fasadni kamen snažno priča svoju priču kroz bogatstvo tekstura, oblika i boja. Ako ste ikada maštali o elegantnim kamenim dvorima i starim građevinama, dopustite da Vas kamen Monte očara svojom realnošću.

Jednostavno, kamen Monte proizveden je da Vas dugovječno i svakodnevno inspirira.