Ležerno opuštanje na ljetnim terasama

Ljetni život na otvorenom Dekorativni kamen

Ispod vrelog sunca, ljetne vrućine dostižu svoje vrhunce. U carstvu užarenog kamena svatko traži djelić bar malog osvježenja. Nakon radnog dana, nakon obavljenih obaveza, mnogi od nas čeznu za trenucima mira na ljetnoj terasi. Bez previše razmišljanja, sjedimo u ležaljci, čekajući da noć preuzme vodstvo i spusti temperature na ugodnije razine.

Ljetne terase s pravom postaju naši novi omiljeni prostori, mjesta gdje provodimo čak i naše radno vrijeme ako smo u mogućnosti. Biti na otvorenom, u hladu i na laganom povjetarcu, idilična je slika koja ne mora nužno zvučati tako daleka.

Budući da je ljeto prkosno uzelo maha, sad je pravo vrijeme da sredimo naše terase, da im ubrizgamo ljetnu živost i priredimo sebi, našoj obitelji i prijateljima središnje mjesto druženja i zabave.

Ljetno je najbolje vrijeme za dekorativni kamen

S obzirom na široki raspon ideja za uređenje eksterijera i interijera, terase spadaju negdje između ta dva svijeta. Integralno spojene s dominantnom građevinom, ili kao zasebni prostori, terase su odličan kandidat za potpuni makeover s pravim, ljetnim materijalima. Naravno, prvenstveno tu mislimo na dekorativni kamen.

prikaz dekorativnog kamena na terasi

Ovisno o prirodni i funkciji terase, nudimo široku paletu raznih modela dekorativnog kamena koji svojom bojom, oblikom i teksturom mijenjaju iz temelja osobnost prostora. Kada su u pitanju terase, ipak treba pripaziti na neke detalje.

Terase, ako su pomno i strateški razrađene, mogu postati i sastavni dio domaćinstva ili radnog prostora. To ovisi puno o tome koja je prava funkcija terase kao prostora. Koristimo li ju samo privremeno ili često? Organiziramo li domjenke, večere i druženja? Jesu li u sklopu primarne građevine ili zasebne? Sadrže li ljetnu kuhinju ili ne? Jesu li natkrivene ili nisu? Svako pojedino pitanje dovodi do specifičnih koraka za pravom dekoracijom Vaše terase, gdje dekorativni kamen igra glavnu ulogu.

U našoj ponudi dekorativnog kamena posebno se ističu modeli Terra i Quick Large fasadnih kamena te Castello, Forum i Laveno modeli podnih obloga. Budući da smo već pisali o pojedinačnim specifikacijama pojedinih modela, tu ćemo se bazirati samo na njihovu ulogu u transformaciji ljetnih terasa.

Rustik podne obloge – kamen temeljac eksterijera

Podne obloge Castello, Forum i Laveno reprezentativan su primjer pločastih modela koji svojom neodoljivom elegancijom zaokupljaju svačiju pozornost. Rađeni da budu masivni i snažni, ovi modeli svojom adaptacijom iskreno podsjećaju na izvorne kamene ploče, one kojima su se nekad popločavali puteljci i vrtne staze.

Sada, u prvotnoj funkciji dekoracije, podne obloge snažno podižu izgled i karakter obložene površine, odnosno poda. Prilikom uređenja ljetnih terasa svakako je bitna stavka lijepo uređeni pod i komunikacijske staze koje spajaju terasu s ostalim prostorom i vrtom.

prikaz dekorativnog kamena na terasi

Aplicirajući Rustik podne obloge, terasa dobiva svoje čvrsto i autohtono uporište, bazu podatna dodacima ili pak oslonac koji je sam po sebi dovoljan. Odabirom nježnih i otmjenih boja, ove podne obloge pravi su biser ljetnog šarma za vanjski prostor. Uz pokoju vrtnu biljku, ukrasni grm ili element vode, Vaša će ljetna terasa postati prava oaza elegantnog spokoja.

Raskoš Terra fasadnog kamena

Fasadni dekorativni kamen dobro je poznat kao odlična vizura za unutarnji prostor, pogotovo kada govorimo o dnevnom boravku, kuhinji ili spavaćoj sobi. Ali, vanjski zidovi također su nevjerojatno podložni velikim promjenama apliciranjem fasadnog kamena.

Rustik Terra fasadni kamen je proizvod bogate teksture i upečatljive boje. Svojim grubljim oblicima ovaj dekorativni kamen stvara snažnu upečatljivu podlogu, uz grublje fugiranje.

Vanjski zidovi terase obloženi Terra fasadnim kamenom pružaju poseban osjećaj grublje površine, idealne za sve ljubitelje jačeg i rustikalnijeg kamena. Ovim potezom terase se mogu ukrasiti ljetnim i mediteranskim ruhom koje dugoročno inspirira. Aplicirajući Terra fasadni kamen po stupovima stvorit ćete unikatan detalj koji će zaokružiti cijelu priču.

prikaz dekorativnog kamena na terasi

S obzirom na svoje zanimljive oblike, Rustik Terra kamen posebno se ističe u noćim satima, kada Vašu ljetnu terasu razbudite vanjskim osvjetljenjem, bilo LED lampama bilo prirodnim svjetlom kao što su baklje ili svijeće. Igra sijena koja se lomi na grubom kamenu, uz dalek zvuk zrikavaca stvara potpuni ljetni ugođaj od kojega se teško odvojiti.

Modernost izražena dekorativnim kamenom

Ima nešto posebno kod one vrste dekorativnih kamena koje dolaze u kompaktnim panelima. Quick Large je upravo takav model kamena.

Dekorativni kamen koji dolazi u panelima zahvaća veće površine, i samim time ostavlja velike plohe prekrivene izraženim detaljima i reljefom. Budući da se ne fugiraju, ovakvi modeli dekorativnog fasadnog kamena nemaju vizualni prekid stanja, već kontinuirano obuhvaćaju zidove ostavljajući vizuru snažnog i masivnog suhozida.

Svojim modernim izborom boja, Quick Large fasadni kamen odlična je opcija za sve one koji više preferiraju moderniji stil, ili pak danas popularnu kombinaciju rustikalnog i modernog. Svojim izduženim odlikom, Quick Large kamen ostvaruje dinamičnu kompoziciju zidova i stupova, roštilja i kamina.

prikaz dekorativnog kamena na terasi

Quick Large fasadni kamen omiljeni je dekorativni element pri uređivanju i renovaciji javnih i poslovnih prostora, uključujući i terase, balkone, verande i sjenice.

Spajajući modernizam i rustikalnost, ovaj dekorativni kamen idealan je začin za sve velike i prostrane površine koje vape za osvježenjem. Sada je najbolja prilika za to.

Ljeto i kamen – prava Rustik kombinacija

Ljetne terase vanjski su prostori koji moraju ponuditi relaksaciju i pogodan prostor za druženje. Kao integralni ili odvojeni dio kuće/radnog mjesta, terase imaju važan zadatak prekida stanja i pružanja odmara, ali sve ovisi o načinu uređenja i postavljanja bitnih terasnih elemenata, poput stola i stolica, ležaljki, ukrasnih ili jestivih biljaka, vrtnih staza i slično. Vizualni izgled primaran je aspekt terase.

Dekorativni kamen pravi je as u rukavu kada govorimo u vizualnom uređenju vanjskih prostora, pogotovo terasa. Navedeni modeli u tekstu samo su neki od naših najupečatljivijih primjera koji su zasjali na vrućem ljetnom suncu vanjskih terasa.

S obzirom na to da su i izrazito snažne konstitucije, svi Rustik dekorativni kameni otporni su na sve vremenske uvjete, kao i na pješački i automobilski promet, što ih čini ne samo vizualno prekrasnim dodatkom, već i čvrstim funkcionalnim dijelom Vašeg prostora.

Ovo ljeto je prava prilika da uzmete stvari u svoje ruke i pružite Vašoj terasni novi, mladenački i  ljetni izgled. Na trenutak zaboravite klima uređaj, i prepustite se istinskom vanjskom ugođaju. Zato smo mi tu za Vas!