Ukrašavanje pročelja dekorativnim kamenom

Idealne fasade uz Rustik dekorativni kamen

Jedna od najvećih odlika i snaga dekorativnog kamena jest njegova instant transformacija. Kako se radi o produktu čija je primarna uloga dekoracija podloge, bitno nam je da taj produkt bude što efikasniji i što bliži svojoj funkciji.

Dekorativni kamen, baš poput prirodnog, odlikuje se brojnim karakteristikama koje jako zapinju za oko. Veličina, oblik, boja, tekstura – najbitniji su elementi o kojima ovisi završni rezultat. Naravno, ovisno o vrsti i prirodi podloge ali i o stilu uređenja, određeni dekorativni kamen koristi se za određene podloge. Iako im je funkcija višedimenzionalna, dekorativni kamen često zapažamo kao neodoljiv i elegantni ukras interijera. Ali što je s vanjskim pročeljima? Viđamo li dekorativni kamen i na tim, vanjskim podlogama? Koliko često?

U ovom tekstu donosimo neke reprezentativne primjere najboljih naših rješenja kada je u pitanju aplikacija dekorativnog kamena za vanjske zidove, točnije – fasade i pročelja.

Fasada je lice Vašeg doma

Oblaganje vanjskih zidova dekorativnom kamenom sveobuhvatan je pothvat s iznimno zapanjujućim rezultatom. Jednostavno nema ništa bolje za vidjeti nego veliku površinu građevine „preobučenu” u fini sloj prekrasnog dekorativnog kamena. Ne samo da se vanjski izgled građevine iz temelja mijenja, već raste i sama vrijednost nekretnine. Uz to, cjelokupno susjedstvo dobiva svoj ponosni primjer kako fasada treba da izgleda.

Oblaganje fasada zahtjeva veliku količinu dekorativnog kamena, stoga je bitno unaprijed spekulirati o stilu i vrsti kamena, ali i o neposrednom utjecaju nove fasade na susjedstvo. Biti u skladu sa susjednim objektima ili ići po svoju – temeljne su odluke koje je nužno donijeti.

Jednom kada je odluka na stolu, krećemo s projektom. Kako bi izabrali najbolje, donosimo neke naše primjere kako izgledaju dekorirane fasade našim Rustik kamenom. Budući da smo dugo u ovom poslu, kroz vrijeme pohvatali smo neke „trikove” s kojima obogaćujemo životni prostor naših vjernih klijenata.

Rustik fasadni kamen koji se fugira

Jedan od izbora koji naši klijenti imaju jest obložiti vanjsku površinu svoje kuće, vikendice, apartmana ili poslovne zgrade masivnijim modelima našeg dekorativnog kamena koji se fugira. Fugiranjem svaka površina neizbježno dobiva rustikalan, tradicionalan i grublji osjećaj, baš kao da ste u društvu povijesne građevine.

Ovisno o tipu fugiranja, bilo ono grublje ili suptilnije, stvara se dodatni dojam starine i izravnog drevnog izgleda. Masivni kameni oblici nanizani jedan do drugoga, raznih dimenzija, stvaraju bogato ispisanu i išaranu površinu svojim karakteristikama, ostavljajući mašti da sama putuje kroz davno minulo vrijeme.

 

dekorativni kamen stupovi

Naši masivniji modeli dekorativnog kamena, kao što su Venetto, Terra i Monte, stvaraju istinski kameni osjećaj na vašim vanjskim zidovima, a svojim fugama dodatno naglašavaju svu ljepotu istinskog kamena. Oživite davno zaboravljenu bajku i prepustite se kamenom osjećaju.

Rustik panelni modeli dekorativnog kamena

Drugi tip modela koji nudimo našim klijentima za opsežno oblaganje vanjskih zidova je panelni dekorativni kamen Quick Large i Quick Ledge. Za razliku od modela koji se fugiraju, i time stvaraju osjećaj drevnog kamenog zida, panelni modeli pak stvaraju realnu imitaciju suhozida. To znači da su kameni modeli naslagani jedan na drugi stvarajući neprekidnu dinamiku kamenog izraza. Panel modeli lijepe se jedan pored drugoga, gdje svaki panel sadrži raznolikost kamenih oblika i reljefa, stvarajući čvrstu konstituciju.

Također, panelni modeli naše Quick familije kombiniraju sve ono najbolje iz oba svijeta – tradicionalnog i suvremenog, otvarajući vrata za oba izbora, ovisno o Vašim preferencijama. Apliciranjem ovog modela dekorativnog kamena Vaša fasada može u tren postati istinska kamena utvrda, s jasno izraženim reljefima i prirodnim bojama.

Budući da govorimo o panel modelima našeg dekorativnog kamena, bitno je naglasiti kako se oni brzo i jednostavno apliciraju, te su savršeni spoj za velike i prostrane površine. Stoga i ne čudi što su oni baš traženi kada je u pitanju dekoracija ili redizajn vanjskih pročelja zgrada i kuća.

fasadna obloga quick large

Zbog svog modernog ali i autoritetnog karaktera, panelni modeli Quick Large i Quick Ledge često ukrašavaju pročelja poslovnih zgrada, turističkih i ugostiteljskih objekata, državnih institucija i slično. Svojim efektom suhozida, panelni modeli izrazito su živopisni izbor kada su u pitanju vanjska pročelja. Tradicionalno ili suvremeno, Rustik dekorativni kamen svakako će zarobiti sve poglede.

Ukrašavanje pročelja dekorativnim opekama

Rustik dekorativna opeka također biva birana kao vizura za vanjska pročelja. Dekorativna opeka je klasični standard, jer znate na čemu ste. Također, opeka nikada ne izlazi iz mode i teško je naći osobu kojoj se opeke ne dopadaju, pogotovo kada govorimo o dekoraciji zidova.

Pozivajući nas u poznati i topli ambijent, opeke su idealno sredstvo za dekoraciju interijera. Ali, svoju zahvalnu ulogu pokazuju i u vanjskim prostorima. Apliciranje dekorativne opeke na  fasadama nešto je duži proces, čisto jer su opeke manjih dimenzija te se fugiraju, pa oblaganje većih površina nešto duže traje.

S klasikom kao što su Rustik opeke Antica i Rustica ne možete pogriješiti. Svojim univerzalnim šarmom dugoročno će impresionirati svako oko, a Vama će donijeti elegantnu vizuru starih zidova od ciglica na kakve smo navikli iz djetinjstva.

Ako ste ipak više za moderniji izgled pročelja, imamo i tu konja za utrku. Naše opeke Urban i City dizajnirane su baš za ljubitelje opeka, ali suvremenijeg izričaja kakvog danas pronalazimo diljem sjevernoeuropskih zemalja.

Dekorativne opeke iznimno su atraktivan način dekoriranja vanjskih površina. Elegantne i suptilne, opeke uvijek ispunjavaju svoju funkciju. Često su birane kada se žele ukrasiti pročelja obiteljskih kuća, vikendica, pomoćnih građevina (garaže, alatnice, spremišta) i manjih ugostiteljskih objekata, ali i stambenih zgrada i poslovnih kompleksa.

Pouzdana investicija za Vašu fasadu

Vanjska pročelja u izravnoj su komunikaciji sa susjednim objektima. Ovisno o realizaciji, pročelja mogu podići estetsku vrijednost samog objekta i ulice, ali također mogu i narušiti. Dekorativni kamen odlična je investicija za ovaj pothvat, jer se u brzom roku mogu dobiti značajni rezultati. Kako dizajniramo kamen da prvenstveno svojim izgledom privlači i impresionira, nudimo Vam široki spektar različitih modela i oblika, ovisno o vašim željama.

Ovo su samo neki naši primjeri iz prakse kojima želimo pokazati izvornu moć transformacije dekorativnog kamena u svom najboljem izdanju. Pročelja su iznimno velike površine na kojima kamen mora pokazati svu svoju estetsku raskoš.

Zato budite sigurni u svoju investiciju i odaberite vjerodostojan i jedinstven Rustik dekorativni kamen.