Dekoracija Vašeg kamina u samo tri koraka

Kamin kao okosnica doma Rustik

 

Ako posjedujete kamin u Vašem domu, onda dobro znate čarobni šarm koji posjeduju. Kamini su središnja točka doma, sjecište životnog prostora i „nevidljivo“ raskrižje smjerova bilo kojeg stambenog objekta.

Kamin je centralno mjesto, mjesto hipnotizirajuće vatre i topline. Još od pamtivijeka, vatra slovi kao ključan element u životnoj svakodnevici ljudi, ali i kao element razvoja i evolucije civilizacije. Sve stare, povijesne građevine i kuće temeljile su se na ognjištima, mjestima gdje se posebno čuvala i skrbila vatra.

To mjesto je srce i žarište svakog doma.

Odaberite odgovarajući kamen

U današnje vrijeme kamini uglavnom drže dekorativnu funkciju, prije nego pragmatičnu. Uvođenjem centralnog grijanja, funkcija kamina, kao baze kućne topline, danas je svedena na dojam i izgled. No, to ne znači da su kamini stavljeni potpuno u pozadinu. Upravo suprotno.

Kamini danas plijene pažnju i daju dušu životnom prostoru. Prema nekim anketama, popularnost kamina svakodnevno raste. Neki ih smatraju glavnim orijentirom pri projektiranju doma, neki ih gledaju kao dušom dnevnog boravka, dok ih neki obožavaju radi njihove povijesne vrijednosti.

dekoracija kamina

Stoga i ne čudi velika potražnja za baš onim pravim dekorativnim kamenom koji će oživjeti i preporoditi stare kamine. Srećom, Rustik Kamen ima sva odgovarajuća rješenja.

Za dekoraciju kamina iznimno je bitno odabrati odgovarajući kamen, jer govorimo o središnjem elementu doma. Ako ga obložimo pregrubim ili presitnim kamenom, ili pogriješimo u nijansi boje, kamin može pogoršati sliku cijele prostorije.

Vrijedi i obratno – pravim kamenom kamin može brzo i efikasno preporoditi cijelu sobu. Bitno je odrediti pravi stil koji želimo dobiti, paziti na funkcionalnost prostora te naglasak na vlastitu osobnost.

To su tri ključna koraka prema funkcionalnom dekoriranju bilo kojeg kamina.

1. Razmislite o dekorativnom stilu

Prije samog početka uređenja kamina, fokusirajmo se na cjelokupan objekt te na stil koji pokušavamo zadobiti. Razmislimo malo i o periodu građenja objekta te naglasku kojeg želimo istaknuti našim kaminom.

Stilova je mnogo, te je moguće i njihovo suptilno miješanje.

Tradicionalni stil kamina temelji se na grubljim kamenim elementima, često u kombinaciji s metalom ili drvom. Danas ih često viđamo uređene u tamnom metalu ili mramoru uz uglađen vertikalni dizajn popraćen pratnjom stupova. Kad je u pitanju dekorativni kamen, Rustik Monte ili Venetto zaokružit će cijelu priču.

Moderan minimalistički stil odiše formom i oblicima, asimetričnom dizajnu i karakterističnim rubovima stvarajući čisti, prazan osjećaj. Boje su uglavnom neutralne i izbalansirane. Kamini ovog stila često su fokusirani na minimalne detalje, dok se dekorativni kamen tipa Garda ili Quick Ledge savršeno uklapaju u predviđene okvire stila.

Rustikalni ladanjski stil privlači svojom toplinom. Neutralne boje s malim dodatkom nježnih boja daju osjećaj dobrodošlice i sklada. Kamini ovog tima baziraju se na rustikalan dekor, grublji kamen te drvo. Rustik Kamen opeka Antica i opeka Rustica idealni su kandidati ovog stila.

Stil moderne provlači se svojim osebujnim geometrijskim i jednostavnijim oblicima dekoriranja, dok su boje jasne i balansirane, bez izleta u eksperimentiranje. Castell  dekorativni kamen namijenjen je svim kvalitetama ovog stila.

2. Oživite funkcionalnost kamina

Ako dopustite, kamin može biti puno više od pukog dekorativnog elementa Vaše dnevne sobe. Mogućnosti su brojne: kamin kao centralno mjesto okupljanja, kao mjesto za prezentaciju i izlaganje umjetnosti i umjetnina, kao središte kućne multimedije, mjesto za dodatne police ili kao hipnotizirajuće mjesto gdje osluškujemo pucketanje vatre.

dekoracija kamina

Prilikom procesa uređenja i redizajniranja kamina, razmotrimo naše potrebe i želje, te mogućnosti prostora u kojem boravimo. Kamin, kao vertikala prostorije značajno može utjecati, bilo pozitivno ili negativno. Sve je u Vašim rukama.

3. Dodajte kap vlastite osobnosti

Naravno, sve ovo bilo bi uzaludno ukoliko ne integrirate Vašu osobnost u sam posao dekoracije. Dodajte pokoju kap vlastite dramatičnosti, začinite kamin sitnim, osobnim detaljima.

Kao vertikalna okosnica prostorije, kamin može poslužiti kao idealno izložbeno mjesto. Vaše nagrade i dostignuća, diplome ili zahvalnice, slike i trofeji, umjetnine ili rukotvorine – sve to može bili suptilno utkano u dovršen kamin.

Pustite Vašoj osobnosti da zasja i komunicirajte preko kamina.

Probudite vatru Vašeg doma

Koračanje u dnevnu sobu može biti iznimno iskustvo ako u centru prostorije stoji fino skladan kamin.

Nakon što ste uredili kamin Rustik dekorativnim kamenom, dopustite Vašoj osobnosti da zablista. Kamin ne mora nužno biti simpatičan relikt iz davnih vremena, već snažan središnji akter Vašeg doma.

zidna obloga venetto

Srećom, dekoracija kamina ne spada u složene dekorativne zahvate, a odabirom savršenog kamena i stila, brzo ćete osjetiti dašak svježine i promjene.

Bez obzira na odabrani stil, Vaš kamin će svojim žarom probuditi cjelokupan dom i svakog gosta ostaviti u čudu i oduševljenju.

Nazovite nas već danas i upoznajte čarobnost najvjerodostojnijeg dekorativnog kamena.