Villa Praska – Mediteranski dodir tradicije i Rustik kamena

Iskonski dalmatinski doživljaj dekorativnog kamena

Rustik dekorativni kamen mnogo je puta pokazao svoju iznimnu stranu estetike i funkcionalnosti, istovremeno ostvarivajući zadane ciljeve naših klijenata. Kako bi uspješno stvorili iskonski osjećaj kamena, morate dopustit da Vam Kamen pokaže sve svoje skrivene atribute i pametno ih iskoristiti u svoju korist.

Kako to obično biva, lukavom kombinacijom znanja i pristupa ostvarili smo nezaboravljivu kamenu vizuru jedne od naših posebnih, obalnih vila – Vile Praska. Što reći nego – još jedan uspješan projekt na koji smo posebno ponosni. Dopustite da s Vama podjelimo trunku našeg truda i da Vam pokažemo svu snagu kamena s kojom raspolažemo.

U carstvu Rustik dekorativnog kamena

Podstrana, malo mjesto svega 9 kilometara udaljeno od Splita ljubomorno skriva jedan luksuzni biser između vrućeg ljetnog kamena, slanog zraka i gustog mediteranskog bilja. To je Villa Praska, zdanje koje nanovo definira pojam luksuznog odmora.

Villa Praska potpuno je opremljena moderna vila koju krasi izniman ambijent neukrotive mediteranske prirode. Svega kilometar od mora, ova luksuzna oaza mira i odmora pomladit će i regenerirati svačije tijelo i duh. Na zahtijev cijenjenog investitora, pozvani smo da našom stručnošću i životopisnim kamenom dodatno naglasimo eleganciju priobalne, moderne vile.

Izazov je bio u relativno kratko vrijeme obložiti 350 m2 fasade našim kamenom, pazeći na savršen sklad mirnih linija i divljeg mediteranskog terena. Detaljnom procjenom stanja  ustanovili smo dobitnu kombinaciju, upravo onu koja je dočarala svu raskoš i karakter dekorativnog kamena. Ta kombinacija je Rustik dekorativni kamen Castell i Venetto, snažni modeli koji idealno prijanjaju za vanjske površine koje direktno interaktiraju s okolišem.

Oba dekorativna modela upečatljiva su svojim jakim i raznolikim oblicima oštrih rubova, što posljedično rezultira imitacijom živog i prirodnog suhozida. Naravno, kako bi efekt bio krajnje učinkovit, potrebno je strateški posložiti mozaik od točno određenih oblika dekorativnog kamena, istodobno pazeći na gradaciju boja i nizanje oblika.

Sve obložene plohe moraju biti nivelirane izražajem i stilom kao bi se stvorio ugodan balans između obloženih i neobloženih ploha.

Rustik dekorativni kamen Castell i Venetto robusniji su modeli kojima je glavni adut suptilno spajanje tradicionalnog i modernog. Naravno, ono što uistinu vlada tim spojem je način korištenja oba modela, bez da se naruši harmonija plohe. Tu veliku ulogu igraju spretna ruka i stručno oko našeg monterskog tima, koji se odmah uvatio u koštac s ovim zadatkom.

Svakim novim položenim redom, plohe Ville Praske dobivale su novi izričaj, budno pazeći da vodeni element bazena bude centralna okosnica cjelokupne vizure.

Oba dekorativna modela upečatljiva su svojim jakim i raznolikim oblicima oštrih rubova, što posljedično rezultira imitacijom živog i prirodnog suhozida. Naravno, kako bi efekt bio krajnje učinkovit, potrebno je strateški posložiti mozaik od točno određenih oblika dekorativnog kamena, istodobno pazeći na gradaciju boja i nizanje oblika.

Sve obložene plohe moraju biti nivelirane izražajem i stilom kao bi se stvorio ugodan balans između obloženih i neobloženih ploha.

Dekorativna formula koja uvijek pobjeđuje

Rustik dekorativni kamen Castell i Venetto već su se puno puta pokazali kao pobjednička kombinacija, pogotovo kada su u pitanju velike površine na otvorenom. Ono što čini izniman efekt prirodnog grubog kamena jesu teksture, boja i oblici – upravo oni elementi na koje Rustik Kamen obraća najviše pažnje.

Ukoliko bacite pogled na bilo koji oblik Castell ili Venetto dekorativnog kamena, lako ćete uočiti pravu razigranost reljefa koja naglašava kompletnu površinu kamena. Kanalići i procjepi raspoređeni su duž kamene plohe kako bi, jednom postavljeni, stvarali čarobnu sinergiju s ostalim modelima u nizu. Baš poput dva davno zaboravljena elementa koja željno isčekuju svoj ponovni susret.

U takvom jedinstvenom mozaiku, svaki oblik ima svoje mjesto i svoje značenje. Imajući na umu kutne elemente, svaki novi red dekorativnog kamena dodaje novu razinu estetske gracioznosti podlozi.

Raznolikost oblika dodatna je formula koja stvara razigranost i dinamičnost konačne vizure, a oba naša dekorativna modela bogata su kako oblicima tako i njihovim zasebnim karakterima. Kada su u pitanju pitanju plohe velikih kvadratura, bitno je zadržati ravnomjernost kamene površine, bez da se veći oblici nepotrebno ističu, osim ako nije dizajnerski tako isplanirano.

Villa Praska određena je kontinuiranim i velikim plohama, zidovima, stupovima i pročeljima kojima je naš dekorativni kamen podario tradicionalni štih dostojan dalmatinskog duha.

Pazeći na nijansiranje boja, ali i oblika, jednom postavljeni Castell i Venetto kamen počinju preuzimati riječ i otkrivaju sve svoje čari. Kako bi naglasili dodatno tračak dalmatinskog suhozida, koristili smo grublje fugiranje, naglašavajući igru većih i manjih kamenih oblika. Tom neprekidnom igrom oblika i boja rezultat uvijek mami osmijeh i zadovoljstvo investitora, gostiju ali i nas.

Kako je od početka Villa Praska bila zamišljena kao osebujen moderan i tradicionalan turistički objekt, znali smo da investitor očekuje ništa manje od savršene elegancije. Znajući koliko je dojam ključan faktor u turističkoj djelatnosti, naša odluka o korištenom dekorativnom kamenu ponovno se pokazala kao pobjednička točka na i.

Elegancija počinje od kamena

Splitsko-dalmatinska županija neodoljivo je podneblje gdje oduvijek prevladava carstvo kamena u svim svojim oblicima. U tom čarobnom ambijentu dopušteno nam je da dodatno naglasimo svu čar kamena našim dekorativnim proizvodima, istovremeno dopridonoseći našoj turističkoj ponudi. Villa Praska ponosno je dobila svoj osebujan i nezaboravan karakter, ispisan u stotinama pomno biranih oblika Castell i Venetto dekorativnih kamena.

U žaru sezone i pod iznimnim vremenskim rokovima, još jednom smo se upisali u knjigu uspješnosti, a naš ponosni dekorativni kamen sada krasi još jedno elegantno izdanje luksuza i otmjenosti na našoj dalmatinskoj obali.

Odabriom Rustik dekorativnog kamena, neodoljiva prošlost postaje dostupna na Vašem dlanu, a svaki Vaš objekt zadobiva novi, mladenački duh obavijen nezaboravnim kamenim plaštom.

U ovoj profesiji detalji su bitni, upravo ono u čemo vodimo ispred svih! Stoga, postanite i vi dio uspješne Rustik priče korištenjem naših gracioznih kamenih modela.