Suvremeni zimski interijer uz Quick Ledge dekorativni kamen

Neodoljivi spoj kamena i suvremenog prostora

Vjerojatno ćete se složiti kada kažemo kako nema ljepšeg osjećaja nego gledati kako kiša rominja iz udobnosti našeg toplog doma. Gledajući svijet izvana, često i ne pomislimo na privilegiju i sreću koju posjedujemo kada smo u mogućnosti bivati i ukrašavati vlastiti prostor, neko naše malo mjesto pod suncem.

Osjećaj doma spada u snažne ljudske osjećaje. To je onaj poznati osjećaj utočišta, osjećaj pripadanja, osjećaj obitelji i topline.

Zimski dani svojim kratkim periodima danjeg svijetla nalažu da većinu vremena sada provodimo unutar četiri zida, sklanjajući se od kiše i hladnoće. Naravno, neki od nas iskoristiti će baš ovo vrijeme kako bi si omogućili što veću udobnost i toplinu doma. A kako to najbolje napraviti nego uređenjem doma u svom stilu?

Suvremeno, ali i moderno

Dekorativni kamen savršeno ispunjava funkciju stvaranja rustikalnog, starinskog i povijesnog stila. Gruba tekstura i prirodni tonovi boja oživljavaju prošlost i stvaraju nove bajke u svakom prostoru gdje se apliciraju. Ali što je s suvremenim stilom? Kako se on uklapa u priču s dekorativnim kamenom?

Imajući na umu neizbježne i moderne trendove, svaki ozbiljni proizvođač dekorativnog kamena mora uzeti u obzir koje točno stilove njegov proizvod pokriva. Ukoliko nije riječ o uskoj specijalizaciji, trebalo bi osigurati i proizvode koji su dovoljno konkurentni i traženi za moderni stil uređenja prostora, jer moderni stil ipak ima svoja pravila i svoju prostornu filozofiju.

Dakako, moramo tu naglasiti kako govorimo o modernim tendencijama dizajna, a ne o moderni koja ima svoje specifične karakteristike.

Jednostavno rečeno, kada se uspoređuje modernizam i suvremeni dizajn interijera, suvremeni se stil odnosi na sve struje i tendencije koje su trenutno relevantne i nove.

Prelazak s oštrih modernih linija započeo je krajem 20. stoljeća. Iako su moderni elementi prisutni i u suvremenom dizajnu, inovacija i osjećaj zabave izdvajaju ga od svog prethodnika. Mekši rubovi i razrađeni reljefni dodiri čine suvremene stilove dizajna interijera jedinstvenim.

Danas mnogi trendovi čine suvremeni dizajn interijera, a neki od tih stilova uključuju eklektički, skandinavski, minimalizam, obalni, industrijski i glam stil. Kao i svaki drugi stil, suvremeni dizajn rezultat je aktualnog tehnološkog napretka. Najvažniji utjecaji uključuju digitalnu revoluciju, informacijsko doba i zaštitu okoliša.

fasadni kamen quick ledge 40006

Globalizacija također ima dubok utjecaj na suvremeni dizajn. Sada, više nego ikad, interijeri su kombinacija raznih stilova iz cijelog svijeta. Zapravo, skandinavski dizajn, s korijenima u modernizmu, uvelike se pojavljuje u današnjem dizajnu.

Kako bi jednostavno sumirali suvremeni stil uređenja, najbolje ga je razlomiti na njegove najočitije komponente, koje su:

  • Dizajnirano osvjetljenje
  • Naglašavanje konstrukcijskih elemenata
  • Minimalizam
  • Suvremeni i eko materijali
  • Eklektika stilova
  • Zemljane neutralne boje
  • Otvoreni prostori

Jednom uspostavljen, suvremeni dizajn čini prostor protočnim i svijetlim, funkcionalnim s posebnim naglaskom na moderne i eko materijale. Pomno se biraju mjesta i punktovi dekoracije, a korišteni dekorativni elementi odišu neutralnim bojama i jasnim linijama. Upravo zato je Rustik Quick Ledge dekorativni kamen neosporni šampion suvremenog dizajna.

Dekorativni kamen za današnje vrijeme

U našem izboru dekorativnog kamena raspolažemo i onim modelima koji su posebno dizajnirani za isticanje najsuvremenijih trendova u dizajnerskom svijetu. Kako bi držali korak s vremenom, osluškujemo i pratimo zbivanja na svjetskom i domaćem tržištu, ali ponajviše slušamo potrebe naših kupaca. Zadnje desetljeće i pol uviđamo porast suvremenog stila uređenja prostora, pa sukladno i time prilagođavamo i naš dekorativni kamen. Rezultat je Quick Ledge dekorativni fasadni kamen.

fasadni kamen quick ledge 21230

Quick Ledge modeli dekorativnog kamena temelje se na sustavu duguljastih panela sastavljenih od više grupa različitih kamenih elemenata. To su takozvani panelni modeli dekorativnog kamena, a glavna im je odlika izuzetno bogatstvo koncentriranog reljefa te brzo i efektivno nanošenje na podlogu.

Kod detaljnog promatranja Quick Ledge dekorativnog kamena uviđa se jasno izražena granica kamenih elemenata pomoću udubina i kanalića. Na taj način svaki panel postaje zasebna priča ispričana specifičnim reljefom i rasporedom kamena. Budući kako su mu linije i rubovi jasni i oštri te se ne fugiraju, svojim nanošenjem stvaraju direktnu linijsku dinamiku.

Bogatstvo teksture Quick Ledge kamena ima potencijal transformirati svaki zid, svaku zadanu površinu. Nebitno govorimo li o vanjskim ili unutarnjim zidovima, potpornim ili pregradnim zidovima. Snažan karakter ovog dekorativnog kamena odlično je rješenje i za obiteljske domove kao i poslovne urede ili javne institucije, pogotovo ako je riječ o velikim, otvorenim prostorima koje treba dekorirati ukrasnim kamenom.

 

fasadni kamen quick ledge 40600

Paneli fasadnog kamena Quick Ledge dolaze u tri različite dimenzije, moderno i osebujno dizajnirane radi modernog efekta nizanja kamenih elemenata, stvarajući neprekidan tok u kompoziciji zida. Zbog svojih oštrih i determiniranih linija, Quick Ledge dekorativni kamen u potpunosti stvara vizuru dostojnu svakog suvremenog interijera.

Također, odabirom zemljanih i neutralnih tonova boja, ovaj zahvalan fasadni dekorativni kamen u mogućnosti je inkorporirati svaku površinu u suptilan, miran suvremeni stil bez previše muke. Budući kako se panelni modeli puno brže postavljaju, efekt suvremenog zida može se ostvariti u brzom roku.

 

Profinjena udobnost Vašeg doma

Dekorativni kamen Quick Ledge brzo će pronaći svoju glavnu funkciju u bilo kojem modernom/suvremenom prostoru. Moderan, snažan i odvažan karakter glavne su okosnice ovog fasadnog modela. Pridodajte tomu i njegovu iznimnu estetsku vrijednost i brzo ćete se uvjeriti zašto su Rustik Quick Ledge modeli iznimno popularni, kako na domaćem tako i na regionalnom tržištu.

fasadni kamen quick ledge 40640

Govoreći o popularnosti, napominjemo kako je i suvremeni stil dizajniranja interijera u iznimnom naponu zadnjih desetak godina, pogotovo zato jer nudi jednu iznimnu udobnost prostora popraćenu minimalizmu i korištenju najsuvremenijih i ekološko prihvatljivih materijala.

Zima samo što nije stigla, noseći svoj hladan vremenski ogrtač. Iskoristite preostalo vrijeme i stvorite od Vašeg doma novu oazu udobnosti i obiteljske atmosfere.

Koristeći odlike suvremenog stila dizajniranja prostora, i uporabom našeg Rustik Quick Ledge dekorativnog kamena, u mogućnosti ste već ove zime zakoračiti u suvremen i iznimno otmjen dom. Zašto ne početi već sada? Tu smo za Vas!