Venetto – kraljevska osobnost vašeg doma

Probudite emocije grandioznim fasadnim kamenom Rustik

Kada govorimo o rustikalnim kamenim građevnima iz prošlosti, prvo na pamet padaju slike starih dvoraca okruženih masivnim bedemima. Ili pak starih kamenih, ladanjskih zdanja obraslih mahovinom usred mora zelenila, drveća…i pokojom stazom.

Ono što odlikuje te stare, kamene građevine jest njihova izravna monumentalnost. Njihov osjećaj moći, stabilnosti i izdržljivosti, snage da se nose sa svim vremenskim izazovima. To su stare kamene građevine koje prkose vremenu i trendovima. To su fenomenalna građevinska rješenja pouzdano uklesana u  vječni kamen.

Kako dobiti taj izvorni osjećaj starog dvorca u današnjem vremenu bez složenog korištenja masivnog kamenja u gradnji? Može li se ambijent grandiozne starine dobiti i u svakodnevnim, obiteljskim domovima? Ili pak radnim mjestima?

Odgovor se nalazi u Venetto dekorativnom kamenu.

Ravnoteža snage i elegancije

Venetto fasadni kamen ljubitelj je otvorenih i vanjskih prostora, ali i skriveni as za elegantni interijer. Dekorativni kamen Venetto odlikuje se svojom fizikalnom masivnošću i robusnošću. To je fasadni kamen koji je dizajniran u nepravilnim oblicima kako bi se dobila izvorna koherencija starih masivnih zidova.

zidna obloga venetto

Budući da su komponente Rustik Venetto kamena u različitim oblicima i veličinama, preporučuje se prije nanošenja dobro organizirati budući mozaik. Tek djelotvornim spajanjem različitih oblika stvara se dobitna dinamika zida. Za što bolji efekt masivnog zida i naglašavanja masivnosti pojedinih dekorativnih elemenata, vještina dobrog fugiranja igra značajnu ulogu.

Svojim raznovrsnim oblicima, Venetto fasadni kamen neodoljivo izvlači drevni osjećaj iz svakog zida. Budući da se lako uklapa u skoro svaki dizajnerski trend, Venetto kamen odličan je izbor kako za obiteljske kuće i seoske vikendice tako i za obalne apartmane ili luksuzne vile.

Prirodni materijali, prirodni osjećaj

Venetto je dekorativni kamen debljine do 6 centimetara što ga čini iznimno praktičnim i utilitarnim dekorativnim materijalom. Njegovi kameni elementi raznih oblika i različitih dužina također naglašavaju „živost“ apliciranih površina.

Materijal koji smo koristili pri proizvodnji Venetto fasadnog kamena je lagani cement visoke kvalitete te prirodni agregati i voda, a krajnji rezultat je kamen visoke otpornosti i značajnih, snažnih fizikalnih svojstava i kvalitete. Sve fizikalne karakteristike kamena pomno su testirane i certificirane od strane nadležnih tijela.

Kao i svi naši proizvodi, Venetto kamen je otporan na ekstremne temperaturne skokove, vatru i smrzavanje, te nema nikakvih simptoma ljuštenja, raspadanja i oštećenja.

dekorativni kamen venetto

Nadalje, svaki pojedini element Rustik Venetto dekorativnog kamena smo ručno bojali i tretirali postojanim bojama. Korištene nijanse boja koje smo koristili stvaraju prirodnu igru na površini kamena, što stvara nenametljivi ali snažni karakter. Svakom nijansom boja dočarali smo prirodnost kamena, upravo onog koji je sastavni oslonac svakog zida stare i povijesne građevine.

Najbolji dio svega je taj da boje kamena svoju patinu dobivaju na vremenu, za razliku od većine sličnih proizvoda koji svoju patinu gube vremenski.

Kraljevski fasadni kamen

Venneto kamen posjeduje snažan karakter, te je spreman svaki zid učiniti svojim remek djelom. Grubom i istaknutom teksturom, pružit će Vam istinski osjećaj starine i autohtoni kameni šarm, kao da ste u okruženju drevnog zamka.

Za interijer, Venetto kamen je izuzetno efikasan, pružajući intiman, obiteljski ugođaj Vašoj blagovaonici ili dnevnoj sobi. Iznenadite i inspirirajte Vaše goste impozantnim interijerom u ozračju ovoga snažnog i kraljevskog kamena.

zidna obloga venetto

Prirodni, masovni kamen ima svoje posebne čari, ali nije za svaku upotrebu niti za svaki prostor. Težina i robusnost čine glavnu prepreku pri postavljanju prirodnog kamena. Zato dekorativni kamen Venetto pruža neograničene mogućnosti bez komplikacija i dodatnih pothvata, dok osjećaj ostaje isti.

Upoznajte svu snagu dekorativnog fasadnog kamena uz impresivni Rustik Venetto i obnovite Vaš prostor osebujnim karakterom.