Rustik gazišta – detalji koji čine razliku

Pouzdana formula preobrazbe eksterijera Rustik

Kada planiramo temeljito dekoriranje interijera i vanjskih zidova, starih vinskih podruma ili tavana, fasadni dekorativni kamen može učiniti čarobnu promjenu. Potpun redizajn, ne samo vizualnog stila, već i čistog, izvornog osjećaja može se stvoriti u samo nekoliko kvadrata pomno odabranog dekorativnog materijala.

No što je s vanjskim i podnim zonama? Glavnim ili sporednim prilazima, stazama i stepenicama? Što je s terasama, sjenicama, verandama i lođama? Postoje li efektivna dekorativna rješenja za vrtne staze i pješačke zone? Postoje.

Rustikova dekorativna podna gazišta pretvaraju svaki puteljak, svaku stepenicu, svaki prilaz u ponosnu, elegantnu i probuđenu zonu, koja će svojim isticanjem konačno postati aktivan član Vašeg posjeda.

Dekorativna glatka i štokana gazišta

Rustikova dekorativna podna gazišta spadaju u nezaobilazne elemente kod dizajniranja ili renovacije vašeg eksterijera. Pješačke staze i vrtni puteljci već su odavno odbacili svoju pasivnu prostornu ulogu, postavši bitnom funkcionalnom spojnicom interijera i eksterijera.

Vanjski prostor – počevši od vrta i terase, sve više postaju aktivne zone za rad i odmor, te ugodno druženje s obitelji, prijateljima ili poslovnim partnerima.

Uvidjevši još davno tu multifunkcionalnu srž eksterijera, jedan dio proizvodne linije usmjerili smo baš u tom smjeru, ali i korak dalje. Rustik dekorativna gazišta pločasti su elementi namijenjeni svim podnim podlogama, a dolaze u dvije varijante – glatka i štokana.

Glatka podna gazišta su klasični pločasti kameni elementi ujednačene teksture i površine, koji se lako prilagođavaju svim danim izazovima i projektima. S druge pak strane, štokana podna gazišta karakteristična svojom grubljom, izbrazdanom teksturom postavit će aplicirane plohe na znatno višu razinu, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.

Obje varijante Rustik podnih gazišta dolaze u nekoliko postojanih prirodnih boja i nijansi, posebno prilagođenih svim vanjskim uvjetima.

Dimenzija 35 x 35 centimetara, te debljine od 3 do 4.5 centimetara, podna gazišta upotpunit će izgled i funkcionalnost svih podnih površina, usto stvarajući dodatnu strukturnu stabilnost i čvrstoću. Primjenjive su za privatnu i javnu namjenu, za pješačke zone, vrtne staze, terase, okućnice, područja oko bazena, zimske vrtove i stepeništa.

Ovisno o debljini, pojedina ploča doseže težinu između 11 i 15 kilograma, te se pakira na predviđene palete.

Visoka kvaliteta za visoke standarde

Sva Rustik podna gazišta rađena su po visokim standardima otpornosti i izdržljivosti, omogućavajući standardni pješački promet, kao i promet osobnih i laganijih dostavnih vozila, pod uvjetom da se apliciraju na armirano-betonsku podlogu.

Budno pazeći na funkcionalnost naših proizvoda, Rustik podna gazišta certificirana su i testirana na sve atmosferske uvjete, te podliježu svim standardnim mjerama kvalitete.

Korištenjem suvremenih proizvodnih metoda i prvoklasnih materijala, naša podna gazišta otporna su na učinke smrzavanja, na klizanje i habanje, te na sol za posipanje protiv poledice. Uz to, sve naše podne obloge, uključujući glatka i štokana dekorativna gazišta, su protuklizna prema svim domaćim i Europskim normama i standardima sigurnosti.

Rustik dekorativna glatka i štokana gazišta održavaju se klasičnim suhim i mokrim čišćenjem, uz napomenu korištenja mekanih, a ne žičanih i grubih četki.

Visoka kvaliteta namjenjena svima

Efektivno ukomponirati izgled vrta s njegovom funkcionalnošću, izazov je sam po sebi. Uzevši u obzir sva bitna središta vrta, sve ključne zone i prilaze, rezultat je ne samo pasivni zeleni prostor, već aktivan životni ambijent na svježem zraku i danjem suncu.

Uz to, monoton karakter stepeništa ili rubova oko bazena i sjenica rješava se aplikacijom kvalitetnog i provjerenog dekorativnog kamena. Ovisno o karakteru prostora i Vašim željama, glatka i štokana podna gazišta posjeduju samo jednu funkciju – transformaciju.

Odabirom Rustikovih gazišta ujedno odabirete spoj funkcionalnosti i visokog dizajnerskog trenda za Vaš životni, poslovni ili javni prostor.

Ponekad je dovoljan samo jedan mali detalj da se istakne istinska magija i osobnost prostora.