Korak do savršenstva uz Rustik Garda kamen

Fasadni kamen za sve prostore

Zadnje desetljeće obilježeno je porastom popularnosti industrijskog stila uređenja, kako u privatnom tako i u poslovnom te javnom sektoru. S elegantnim pristupom uporabe kamena, metala i drva, industrijski dekorativni stil danas se može pronaći u većini modernih restorana, ureda, apartmana, vinskih podruma ili pak obiteljskih kuća ili stanova.

Kako samo ime kaže, industrijski stil uređenja svoju muzu vidi u starim, dotrajalim tvornicama i industrijskim pogonima, masivnim metalnim elementima prožetim prirodnim materijalima. Inkorporacija sirovih ili polusirovih materijala, prirodne boje i rustikalni detalji nekadašnjih radničkih pogona samo su neke bitne odlike ovog nanovo oživljenog, urbanog stila.

Dakako, veliku ulogu u ovoj industrijskoj predstavi igra i kamen, posebice onaj dekorativne prirode.

Rustik Garda dekorativni kamen spada u favorite ovog popularnog i brzorastućeg stila. Svojom perfektnom imitacijom starog industrijskog i rustikalnog kamena, Garda se pokazuje kao podoban element za sve vrste prostora, počevši od javnih ugostiteljskih objekata pa sve do krucijalnih detalja u modernoj kuhinji gradskog stana.

Zaigranost prirodnih boja i oblika

Garda dekorativni kamen spada pod moderni fasadni kamen koji se odmah očituje svojim raznovrsnim i nepravilnim oblicima. Budući da smo htjeli stvoriti kamen jakog karaktera uklopljenog u modernistički stil, posebno smo se orijentirali na oblik i volumen danih kamenih elemenata Garde.

Zbog toga smo se odlučili na različite oblike varirajućih dimenzija kako bi stvorili dinamičan i poduzetan osjećaj interijera, ili eksterijera, ovisno o željama. Glavnu okosnicu Garda dekorativnog kamena čine duguljasti elementi grube i nepravilne površine, često u tamnijim i sivkastim nijansama prirodnih boja.

garda fasadni kamen

Slaganjem takvih elemenata svakom zidu dajemo inspirativan izgled, dok uz pravilno i fokusirano osvijetljene, Garda tek pokazuje svoje pravo lice.

Za sve ljubitelje rustikalnog stila, i one koji će to tek postati, dekorativni fasadni kamen Garda neodoljivo asocira na stara industrijska i poslovna zdanja gdje je životni tok užurban i produktivan. Prekrasna tekstura kamena ponajviše dolazi do izražaja u aktivnim i funkcionalnim prostorima, stvarajući iskren osjećaj poduzetnosti i samopouzdanja.

Garancija dugotrajnosti uz Garda fasadni kamen

Rastom popularnosti industrijskog, ali i ostalih modernističko-rustikalnih stilova, fasadni dekorativni kamen Garda brzo pronalazi svoje zasluženo mjesto. Ako pak govorimo o obiteljskim domovima ili gradskim stanovima, ovaj zahvalni kamen savršeno služi u dekoraciji kuhinjskih otoka i centralnih zidova dnevne ili spavaće sobe, kao i kamina i fasada.

Kao i svi Rustik Kamen produkti, fasadni kamen Garda proizvedena je od biranih prirodnih materijala i agregata, kao i visoko kvalitetnog laganog cementa. Rezultat je fleksibilan i prozračan dekorativni kamen kojim se može obložiti skoro svaka podloga. Svojom iznimnom fizikalnom otpornošću i karakteristikama, Garda je dugoročno i pouzdano ulaganje u dekoraciju Vašeg prostora.

garda fasadni kamen

Prilikom kupnje, Rustik Garda kamen dolazi pakiran u ambalažu u svojim raznovrsnim oblicima koji će razbiti monotoniju klasične podloge, te ju transformirali u elegantan i domišljat element.

Za što bolju implementaciju ovog kamena preporučujemo grublje fugiranje, pogotovo ako se želi naglasiti sva teksturalna rustikalnost. To se posebice odnosi na industrijski stil koji doslovno vapi za  kamenom ovih odlika.

Mnogi naši projekti s Garda fasadnim kamenom pokazali su savršenima u dočaravanju istinskog, rustikalnog stila. Poslovnim uredima podarili smo profesionalan i kompetentan prostor za nove postojeće suradnike i nove klijente, dok smo obiteljskim kućama istaknuli specifične plohe u novom, modernom i toplom izgledu.

garda fasadni kamen

Što se tiče pak ugostiteljskih i turističkih objekata, fasadni kamen Garda naglasit će udobnost i estetsku vrijednost prostora, osiguravajući dobrodošlicu gostima i radnu udobnost postojećem osoblju. Industrijski stil ili ne, Garda kamen neupitno će se predstaviti u svom najboljem izdanju, paralelno naglašavajući sva bogatstva Vašeg prostora.

Nova razina fasadnog kamena

Poput svih naših dekorativnih fasadnih kamena i opeka, Garda kamen rađena je da svakoj podlozi, svakom zidu i fasadi unese živost i novu svježinu. Oblaganje dekorativnog kamenja znači stvaranje novog značenja starom zidu, oživljavanje i novu primjenu.

Savršeno postavljen i dekoriran zid nemoguće je izvesti, jer je savršenstvo rezervirano samo za prirodu. Upornim i predanim radom, čovjek može doći tik do savršenstva, osluškujući i imitirajući prirodu.

Garda fasadni kamen realna je i izvorna imitacija prirodne savršenosti, kada je riječ o kamenu. Iskoristite ovaj djelić prirodne izvornosti i postavite Vaš prostor na višu razinu.