Mediterano – fasadni kamen ljetnog karaktera

Osjećaj Dalmacije utkan u kamen Rustik kamen

Istinski osjećaj ljeta nikad nije bio bliži, naročito sada, uz novitete iz Rustik Kamena.

Ove ljetne sezone predstavili smo široj publici nove modele dekorativnog kamena iz svoje certificirane proizvodnje. Među njima je i novi fasadni kamen Mediterano, snažno pojačanje iz dalmatinskih redova.

Popularnost mediteranske gradnje i uređenja interijera i eksterijera već je naveliko poznata stvar. Naravno, sva tajna Mediterana krije se samo u kamenu, i ničem više. Ali, kako dobiti pravi okus mediteranskog štiha? Onaj iskonski okus za kojim čeznemo kada ugledamo stare kamene kuće i vile na dalmatinskoj obali.

Odgovor na to krije se u kamenu pravog dalmatinskog karaktera – fasadnom kamenu Mediterano.

Kada tekstura govori više od tisuću riječi

Fasadni kamen Mediterano odlikuje se svojom robusnošću i grubljom, skoro pa prkosnom teksturom. Ideja je bila proizvesti fasadni kamen koji će već na prvi pogled oživljavati osjećaj izvornih i prirodnih građevina duž Dalmatinske obale i zaleđa, u svim svojim životopisnim detaljima.

Ovaj robustan fasadni kamen dočarava surovost i rustikalnost starih mediteranskih zidova, ostavljajući suptilan osjećaj strahopoštovanja. Svojom varijabilnom debljinom od 2 do 6 centimetara, Mediterano fasadni kamen stvara zaigranu strukturu aplicirane površine, gdje pojedini elementi iskaču u prvi plan, dok su drugi pomno povučeni.

Također, Mediterano je tip fasadnog kamena koji dolazi u različitim varijantama i oblicima, te različitih dimenzija, naglašavajući spontanost i rafiniranost dalmatinskog zida jednom kada se nanese na površinu.

Govoreći o kvaliteti teksture, površina fasadnog kamena Mediterano prava je reljefna poslastica, gdje se susreću dva svijeta – hrapava i naborana površina jednog, te glađa i finija površina drugog elementa.

Kombinacija tih elemenata garantira zanimljivu perspektivu svake površine.

Mediteranska formula fasadnog kamena

Putujući dalmatinskom obalom vjerojatno ste se susretali s mnogim varijantama građevinskih tehnika, pogotovo kada su u pitanju fasadne vizure kuća. Stari, dotrajali kamen koji sadrži ožiljke sunca, vjetra i soli priča svoju priču bez puno riječi.

Kako bismo ostvarili istinski osjećaj mediteranskog kamena, usmjerili smo se na izbor prirodnih tonova boja koje najbolje dočaravaju stari, izloženi kamen. Jednom odabrana, boja se ručno nanosi na svaki pojedini element fasadnog kamena, pazeći na gradaciju tonova i nijansi.

Rezultat govori sam za sebe. Fasadni kamen Mediterano najvjerodostojnije iskazuje izvorni jadranski kamen, onaj isti kojeg su obrađivale ruke starih majstora.

Iako robustan, Mediterano kamen iznimno je prozračan i lagan, što ga čini savršenim za svaku površinu, dok je svojom snažnom otpornošću na atmosferske prilike prilagodljiv kako za interijer, tako i za eksterijer.

Oživljena dalmatinska tradicija na Rustik način

Kada govorimo o vjerodostojnosti proizvoda, Rustik dekorativni kamen dugi je niz godina nositelj visokog standarda kvalitete. Kako bi nagradili sve naše stare vjerne, ali i potencijalno nove kupce, Rustik Kamen ovoga ljeta predstavlja nove dekorativne proizvode, među kojima  je i predstavljeni Mediterano kamen.

Svojom postojanom bojom i živom teksturom odlično se nadopunjuje s ostalim dekorativnim Rustik modelima, ostavljajući dugotrajan i iskonski štih mediteranskog zida.

Impozantnim izgledom, dekorativni kamen Mediterano pakira se na predviđene palete, a svoje prave adute pokazuje na svim površinama nakon uspješnog fugiranja.

Dozovite dalmatinski osjećaj u Vaš dom ili ured, odaberite fasadni kamen Mediterano i oplemenite Vaš prostor novim životom. Odabir pravog kamena uistinu čini razliku, stoga odaberite Rustik kvalitetu, s dugom garancijom i još dužom tradicijom.

Neka ovog ljeta fasadni kamen Mediterano dovede ljeto u Vaše domove.