Savršeni dekorativni kamen za spavaću sobu

Stvorite oazu mira odabirom Rustik dekorativnog kamena

Iako mu je glavna i osnovna funkcija dekoracija i podizanje atmosfere prostora, dekorativni kamen ima i suptilnu ulogu smirivanja i opuštanja prostora. To je posebice bitno za one prostore u kojima se odmaramo od napornog dana. Spavaće sobe idealan su kandidat za redizajn dekorativnim kamenom, pogotovo za ekstra dodatak mirnoće i spokoja.

Koliko je spavaća soba bitna govore nam i arheološki podaci iz Južnoafričke Republike, gdje su pronađeni 77.000 godina stari i sačuvani ostaci posebno napravljenih ležaja od aromatičnog bilja i lišća. Sibidu pleme koristilo je ove ležajeve kako bi si osigurali mirno i neometano spavanje. Zanimljivosti radi, ti ležajevi koriste se i još danas.

Spavaća soba oaza je mira. To je mjesto gdje ulazimo s namjerom da prekinemo dinamičan tok radnog dana i prepustimo se odmoru. Zato, u većini slučajeva naše spavaće sobi dizajnirane su minimalno, u mirnim tonovima, kako bi što efikasnije poslužile svojoj svrsi. Vizualan identitet prostora znatno utječe na ljudsku psihu, pa stoga i ne čudi što se određene prostorije i specifično uređuju.

Zato predstavljamo dekorativni kamen koji je u potpunoj službi našeg odmora, kamen koji nas svojom vizurom smiruje i dodatno opušta, kamen koji je idealan dodatak za Vašu spavaću sobu.

Zašto dekorativni kamen u spavaćoj sobi?

Dekorativan kamen posebno je proizveden materijal kojim direktno mijenjamo vizualni i taktilni identitet određene površine, time i same prostorije. Uporabom određenog tipa dekorativnog kamena prostorija može izuzetno živnuti, poskočiti u svojoj energetskoj razini, ili pak smiriti postojeće stanje i dodatno uvesti moment smiraja i opuštanja.

Ako malo promislimo doći ćemo do logičnog zaključka kako je spavaća soba najutilitarnija prostorija u našoj kući zbog svoje iznimne funkcije tjelesnog, emotivnog i psihičkog odmora. Poput kuhinje koja nas hrani, spavaća soba nas odmara i osigurava životno neophodan san. Zato je bitno da, ukoliko je potrebno, spavaću sobu primirimo na potrebnu energetsku razinu. A kako to bolje postići nego strateškom uporabom dekorativnih materijala.

pogodnosti opeka antica 21451

Postoje brojni načini direktnog utjecanja na izgled spavaće sobe počevši od vrste i oblika namještaja, odabira tkanina i tapeta, izvora osvjetljenja, dekorativnih dodataka pa sve do ukrasnih materijala koji se utkaju u samo tkivo prostorije. Dekorativan kamen jedan je od tih materijala koji se u nepreglednom nizu primjera pokazao kao izuzetno uspješan.

Zašto? Zbog svoje naravi kamen psihički povezujemo s izvornom prirodom. Izgled i oblik kamena, kao i njegova tekstura i boja uvelike doprinose „prirodnosti” prostorije u kojoj boravimo, naglašavajući sklad i prirodnu protočnost. Kamen je materijal koji je suptilan i elegantan, pouzdan i čvrst, snažan i beskompromisan. Tim karakteristikama on ulijeva povjerenje i pouzdanje. Znajući to kamen nas prirodno opušta i priprema za miran san.

Kako odabrati dekorativni kamen za spavaću sobu?

Prilikom odabira modela i oblika dekorativnog kamena najbolje je slijediti već utvrđeni stil Vaše spavaće sobe. Ovisno o stilu i arhitekturi prostora, Rustik Kamen na raspolaganju ima veliki izbor fasadnog dekorativnog kamena idealnog za oblaganje interijera. Ono što je bitno jest odabir pravilne boje kamena kako bi se nastavio kontinuirani niz vizualnog identiteta sobe. Prenaglašavanje određenih sektora sobe ovaj put izbjegavamo, pa odabiremo uravnotežene boje koje prirodno opuštaju. Prirodni tonovi sivih i svijetlo smeđih, ili pak prljavo bijeli tonovi idealan su izbor za oblaganje zidova spavaće sobe.

Za odabir odgovarajućeg dekorativnog kamena Rustik Kamen raspolaže raznolikim modelima koji se razlikuju kako oblikom, tako i teksturom.

U svojoj ponudi fasadnih kamena nudimo robusnije modele izražajnog karaktera koji će svojom blagom i nježnom bojom stvorili komotnu i ugodnu vizuru kamenog zida. Odabirom Rustik Castell, Venetto ili Terra modela Vaša spavaća soba postaje bajkovita dvorska spavaonica obavijena elegantnim kamenom.

zidna obloga terra

Ako ste više zainteresirani za moderniji stil, svakako preporučujemo naš Garda model ili Quick Large i Quick Ledge modele koji stvaraju svoju posebnu estetiku zidova svojim unikatnim reljefnim osjećajem.

Također preporučujemo i Rustik dekorativne opeke, pogotovo laganih nijansi koje će do kraja upotpuniti zidove Vaše spavaće sobe u izvornom rustikalnom stilu.

Na koji način primijeniti dekorativan kamen u spavaćoj sobi?

Dekoracija spavaće sobe najbolja je harmoničnim pristupom, pazeći da sveukupni osjećaj i energija prostora bivaju usklađeni. Dekorativni kamen materijal je koji se brzo postavlja, a rezultati su odmah vidljivi. Oblaganjem zidova spavaće sobe odgovarajućim kamenom uspješno stvaramo mirni kutak za svačiji san.

Ako u spavaćoj sobi imate kamin, pokušajte ga „ugraditi” u postojeću, mirnu vizualnu sliku. Pazite na boju i stil, te sve one sitne ukrasne detalje koji daju čar sobi. Također, ukoliko imate više kamina u kući (uključujući i spavaću sobu) dobra je ideja sve ih uskladiti u jednom stilu, s jednom vrstom dekorativnog kamena.

Neke spavaće sobe posjeduju vlastiti balkon. To je također odličan dodatak spavaćoj sobi koji se može efikasno i dugoročno dekorirati, te odlično istaknuti. Dekorativni kamen jednostavno se obloži na vanjske zidove (pročelje) balkona ili na same rubove balkona kako bi se dobio dodatni elegantni osjećaj u kojem možete uživati svaki put kada izađete na svjež zrak.

Ukoliko vaša glavna spavaća soba sadrži izravno povezanu kupaonicu, imate dodatnu mogućnost estetskog osvježavanja našim dekorativnim kamenom. Na primjer, dekorativni kameni može se aplicirati da okružuje kadu i doprinosi prirodnijem izgledu.

Snaga dekorativnog kamena može se koristiti i za zidove tuš kabine. Kameni elementi lijepo se slažu s mnogim dizajnom tuša. Elementi dekorativnog kamena samo će doprinijeti udobnosti i prirodnom i spokojnom osjećaju tuš kabine.

Također, potporni stupovi u spavaćoj sobi posjeduju veliki potencijal transformacije odabirom pravog dekorativnog kamena. Oblaganjem stupova stvara se kompletna slika spavaće sobe, stvarajući jedinstveni rustikalni stil. Potpuno prekriveni kamenom, potporni stupovi i grede Vaše spavaće sobe sada mobi biti nositelji vizualnog identiteta sobe. Nekad dosadni i nametljivi, stupovi u tren oka postaju izravni glasnik kamenog stila.

Spavajte elegantno uz Rustik dekorativni kamen

Bez obzira na dizajn i stil spavaće sobe, spavati se mora htjeli mi to ili ne. Zašto onda ne uživati u elegantno sređenoj i opuštenoj atmosferi naše spavaće sobe? Oslobodite se svakodnevnih briga i žurbe radnog dana i uronite u zagrljaj kreveta. Dekorirana spavaća soba dodatni je plus za Vaš ključan odmor.

zidna opeka antica 10000

Rustik dekorativni kamen dodaje bezvremenski i elegantan izgled eksterijeru i interijeru svakog doma bez potrebe za složenim i skupim korištenjem pravog kamena. Spavaća soba nikako nije iznimka.

Pronađite savršeni dekorativni kamen za Vašu spavaću sobu u našoj raznolikoj ponudi i javite nam se već danas. Noć samo što nije pala!