Rustik dekorativne opeke – vodeći trend za 2022. godinu

Vaša najbolja novogodišnja odluka

Ulazak u novu godinu uvijek je upečatljivije uz novo osvježenje. Odbacujući staro odbacujemo sve terete i nepotrebnu prtljagu prethodne godine, ma kakva ona bila te ulazimo u neke nove puteve, nove izazove i nova prijateljstva. Ako ste možda imali na umu preurediti Vaš životni prostor ili poslovni ured – sada je najbolji trenutak za inicijativu.

Zašto? Zato jer osvježenjem prostora u kojem boravite osvježavate i Vašu dušu, vašu motivaciju i vaš pogon za naprijed. Ništa nije toliko motivirajuće kao čisti, svjež i novi prostor.

Nova 2022. godina je u cijelosti pred nama, a trendovi se već polako nameću. U dizajnerskim vodama, dekorativne opeke konstantno jačaju svoju prisutnost. Sve se više kupaca širem svijeta odlučuje za dekorativne opeke kao izbor svoje prostorne transformacije. Uz to, s opekom nikad ne možete promašiti jer njihova klasičnost i prepoznatljivost stalno vape za pogledima. Na svu sreću, Rustik Kamen raspolaže najpopularnijim modelima dekorativnih opeka koje su već godinama tražene u regiji ali i šire.

Dopustite da Vam predstavimo naše pobjedonosne Rustik Kamen dekorativne opeke, opeke za novu 2022. godinu.

Opeke kao simbol prostorne univerzalnosti

Opeke, pogotovo kao dekorativni detalj, imaju snažan i prepoznatljiv karakter koji je u potpunosti univerzalan. Gdje god se opeke postave, one šalju jasnu poruku klasične topline i rustikalnosti. U određenim varijantama izazivaju i moderne tendencije, ako se kombiniraju s ostalim elementima. Ali, poanta priče je da dekorativne opeke prepoznatljivo mijenjaju ambijent u svim prigodama, bez obzira nanose li se na vanjska pročelja ili na djelić zida pored kamina.

Dekorativne opeke zahvalan su materijal koji je iznimno fleksibilan, efikasan i primjenjiv. Budući kako dolaze u širokoj lepezi boja i modela, različitih tekstura, lako se mogu stopiti u bilo koji današnji stil uređenja ili pak kombinirati u raznim varijantama, ovisno o Vašem ukusu.

rustik kamen opeka

Njihova povijest seže daleko u prošlost. Kao građevinski materijal svoju popularnost ne gube niti danas, a na europskom podneblju su široko raširene. Svojim imidžom jasno komuniciraju poruku nezamjenjive klasike i topline.

Kako bi svakim danom održavali korak s modernim vremenom, u Rustik Kamenu pomno pazimo da naše dekorativne opeke prilagođavamo trendovima koji dolaze. Stoga, ne čudi što u jednom dekorativnom materijalu kao što su opeke možete naći idealno rješenja kako za ladanjske kućice tako i za potpuno moderan penthouse ili ured na 17. katu. Odabir je samo na Vama, dok Rustik Kamen nudi idealan izbor.

Rustik Kamen dekorativne opeke idealne su za sve stilove uređenja

Pri kreiranju dekorativnih opeka vodili smo se dvama trendovima. Jedan je klasika, nepromjenjiva tradicija opeke koja se može pronaći u minulim vremenima, rustikalnim kućama i starim industrijskim postrojenjima. To je klasična opeka svima poznata, u svojim prepoznatljivim zemljanim i prirodnim bojama. Naši klasični modeli su dekorativna opeka Antica i Rustica.

Drugi trend kojim smo se vodili jest moderna, urbana struja koja prevladava zadnjih desetak godina širom Europe i Sjedinjenih Američkih Država. To je svojevrsni povratak klasici ali na moderniji način, korištenjem urbanih sivih, crnih i bijelih boja. To su dekorativne opeke koje zrače suvremenošću, uvijek u potrazi za prostranim i otvorenim prostorima. Naši modeli suvremenih dekorativnih opeka su City i Urban.

Opeke Antica kontinuirano zrače svojom elegantnošću i profinjenošću. Kako smo se za ovaj model opeka vodili drevnim i povijesnim građevinama, proizvedena je opeka Antica, opeka koja uvijek predvodi trendove. Kao što samo ime kaže, dekorativne opeke Antica zazivaju antikni osjećaj jednom kada se apliciraju na površinu. Svojom debljinom od svega 3 centimetra, ove opeke lagane su i prozračne, jednostavne za postavljanje i održavanje u svim uvjetima. Svojim klasičnim izgledom i profinjenim teksturama, ove su opeke dugi niz godina na vrhu popularnosti i potražnje. Posebno je popularna prilikom uređivanja domova gdje se koristi za oblaganje kamina, stupova, konoba i vinskih podruma.

opeka interijer

Dekorativne opeke Rustica inačice su tradicionalnih građevinskih opeka. Iznimno plijene svojom dopadljivošću i suptilnim nijansama prirodnih boja. Rađene su na primjeru drevnih, rustičnih ciglica koje nalazimo diljem europske, ali i naše povijesti. Koristeći primjere direktno iz povijesti, uspjeli smo realno replicirati stari i davno zaboravljeni osjećaj klasične opeke koje su koristili naši stari. Vinski podrumi, potkrovlja, sekundarni hodnici ili parapetni zidovi nanovo će oživjeti apliciranjem Rustic dekorativnih opeka.

Opeke City autentični su glasnogovornik gradskog i modernog ambijenta. U sve većem valu popularnosti i inspiracije gradskog modela dizajniranja prostora, ove opeke razvijene su prema svim modernim standardima i potrebama dizajnerskog tržišta današnjice. Kako bi naglasili i replicirali moderni izgled gradskih objekata 21. stoljeća, prilagodili smo dimenzije dekorativne opeke, te smo primijenili i suvremene nijanse gradskih boja. Svojom elegantnom jednostavnošću i modernim utjecajem, opeke City brzo postaju glavna okosnica suvremenih stambenih i poslovnih objekata.

Rustik Kamen dekorativne opeke Urban dizajnirane su da nose glavne ideje modernosti i urbanizma u svega 22 centimetra dužine i 5 centimetara debljine. Svojom istančanom teksturom i bojama stvaranju snažan osjećaj fluidnosti i dinamike, pokretnost i živahnost urbanog stila života, kakvog nalazimo u gradskim i prigradskim sredinama. Uzimajući u obzir suvremene trendove, opeke Urban predvodit će budućnost dizajniranja prostora svojim klasičnim, a opet urbanim karakterom.

opeka fasada

Nova 2022. godina u ozračju Rustik Kamen opeka

Neovisno o Vašem izboru i afinitetima, sve Rustik dekorativne opeke krasi jasno bogatstvo detalja. Imitirajući prirodne materijale, proizveli smo opeke iznimnih fizikalnih svojstava i otpornosti koje jednom kada se nanesu stvaraju elegantan i poseban ambijent svojom estetikom.

Kao dekorativni materijal, dekorativne opeke pokazuju zavidnu moć transformacije na svim tipovima podloga, kao i svim vrstama prostora. Javni ili privatni prostor, interijer ili eksterijer – opekama je svejedno. Postavite ih na željeno mjesto i uz malo truda dočarajte svu ljepotu neuništive i univerzalne klasike.

Pogodne za podizanje energije i inspiracije prostora, ali i za stvaranje osobite intimnosti, Rustik Kamen dekorativne opeke u svoje četiri varijante nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ulaskom u novu 2022. godinu, ispunite si želju i podarite Vašem prostoru jednu novu dimenziju estetike. Uđite u nove izazove okrijepljeni i inspirirani provjerenom dizajnerskom trendu, te zadivite sebe, Vašu obitelj, prijatelje i suradnike.

Rustikalno ili moderno – to prepuštamo Vama, mi smo tu da Vam osiguramo samo najbolje dekorativne opeke na tržištu. S nestrpljenjem čekamo na Vaš poziv!